Τελευταία Νέα
Πολιτική

Mηλιός (ΣΥΡΙΖΑ) - Θα κάνουμε έντονη, σκληρή διαπραγμάτευση και όχι εκβιασμό

Mηλιός (ΣΥΡΙΖΑ) - Θα κάνουμε έντονη, σκληρή διαπραγμάτευση και όχι εκβιασμό
"Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για όφελος του ελληνικού λαού"
Με αφορμή δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη, ότι θα κάνει ότι χρειαστεί σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γ. Μηλιός, τόνισε ότι η αριστερή κυβέρνηση αν χρειαστεί δεν θα πληρώσει τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ.
«Και ο Δραγασάκης είπε πως κι εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για όφελος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM", και αναρωτήθηκε «γιατί λοιπόν από αυτό να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να βάλουμε θέμα νομίσματος, όταν εμείς έχουμε πει με κάθε τρόπο ότι θέμα νομίσματος δεν είναι να υποτιμηθεί περισσότερο το εσκούδο από τη δραχμή ή την πεσέτα και τη λιρέτα, όταν ξανά υποτιμάμε την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και της μεγάλης πλειοψηφίας».
Σχετικά με τη δανειακή σύμβαση επισήμανε ότι «για τη χώρα μας, που το χρέος είναι 320 δισ., το θέμα είναι μεγάλο, και λέμε ότι πρέπει να διαγραφεί μέρος του και το υπόλοιπο να αποπληρωθεί με ρήτρα ανάπτυξης, όπως έγινε στη Γερμανία. Μου λέτε τι θα γίνει αν δεν δεχθούν... Θα ανοίξει το θέμα σε όλη την Ευρώπη και θα γίνει μια διαπραγμάτευση».
 «Δεν είναι δυνατόν οι δανειστές και η ΕΕ, που σας υπενθυμίζω ότι είναι και οι 27 χώρες και όχι μόνο η Γερμανία, να μην δεχθούν μια διαπραγμάτευση. Σας θυμίζω ότι την ίδια στιγμή δίδονται κάποια χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για να πληρωθούν ομόλογα που λήγουν προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ» υπογράμμισε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:
«Αυτό γίνεται. Δεν πρόκειται λοιπόν αυτή την κατάσταση να μην τη δεχθούν προς συζήτηση. (Αν δεν δεχθούν) δεν θα πληρωθούν αυτά τα ομόλογα. Δεν θα είναι στάση πληρωμών, αλλά μια καθυστέρηση πληρωμής των δόσεων. Δεν θα το έλεγα εκβιασμό».
«Θα κάνουμε μια έντονη, σκληρή διαπραγμάτευση και όχι εκβιασμό. Αυτή η σκληρή διαπραγμάτευση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, διότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα έχει δεδομένο το τέλος τής λιτότητας και δεν θα είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού για το πώς θα περάσουν άλλα μέτρα» κατέληξε ο κ. Μηλιός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης