Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας - «Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την Merkel και τα μνημόνια για άλλα σαράντα χρόνια»

Τσίπρας - «Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την Merkel και τα μνημόνια για άλλα σαράντα χρόνια»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το μεσοπρόθεσμο - Υπακούει πιστά στις εντολές της τρόικας
«Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τα μνημόνια για άλλα σαράντα χρόνια. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κ. Μέρκελ», ήταν  το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του σε εκδήλωση στο Μενίδι.
Ο κ. Τσίπρας εστίασε στην κατάθεση του μεσοπρόθεσμου, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί δημιούργημα και εντολή της τρόικας.
 «Σήμερα, παραμονή πρωτομαγιάς, αποφάσισε η κυβέρνηση, υπακούοντας πιστά στις εντολές της τρόικας και των συμφερόντων να καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή. Της το έδωσαν έτοιμο. Το αποδέχτηκε πλήρως. Το μετέφρασαν στα ελληνικά και το κατέθεσαν με εξπρές διαδικασίες στη Βουλή. Και επειδή η πολιτική απάτη είναι ότι τους έχει απομείνει το ονόμασαν και «χάρτη εξόδου από το μνημόνιο».  Έχουν χάσει πια οι λέξεις το νόημά τους" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η χυδαία προπαγάνδα βαφτίζει έξοδο από το μνημόνιο την παραμονή μας στα μνημόνια τις επόμενες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον» επισήμανε ο πρόεστος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι πιο μνημόνιο και από το μνημόνιο.
«Περιλαμβάνει νέες απολύσεις, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδόμηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Και είναι απλά προάγγελος ενός ακόμα μνημονίου που θα καταθέσουν και θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν μετά τις ευρωεκλογές. Και λέω «θα προσπαθήσουν» γιατί αυτός ο Μάης, είναι ο Μάης της μεγάλης ανατροπής», είπε.
«Μην αφήσετε να περάσουν τα σχέδια αποχής, τα σχέδια για διέξοδο της οργής προς κόμματα μαξιλαράκια του σάπιου συστήματος. Το δίλημμα το βάζει η πραγματικότητα, το βάζει ο ίδιος ο Λαός. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τα μνημόνια για άλλα σαράντα χρόνια. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κ. Μέρκελ. Ή με την Ευρώπη της αλληλεγγύης ή με την γερμανική Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης