Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προθεσμία να απολογηθούν μετά τις Ευρωεκλογές έλαβαν οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών κατέθεσε ο Ι. Λαγός

Προθεσμία να απολογηθούν μετά τις Ευρωεκλογές έλαβαν οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών κατέθεσε ο Ι. Λαγός
Βαρύνονται με την κατηγορία της ένταξης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης
(upd3) Προθεσμία να απολογηθούν μετά τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου ζήτησαν και έλαβαν οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής που παρουσιάστηκαν σήμερα στις αρμόδιες ανακρίτριες Ι.Κλάπα και Μ.Δημητροπούλου.
Όπως έγινε γνωστό ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δ.Κουκούτσης θα απολογηθεί στις 6 Ιουνίου, ο Νίκος Κούζηλος στις 10 Ιουνίου, η Ελένη Ζαρούλια θα απολογηθεί στις 12 Ιουνίου και ο Μιχάλης Αρβανίτης στις 13 Ιουνίου.
Και οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής έκαναν λόγο για «πολιτική σκευωρία που έχει καταπέσει», προσθέτοντας ότι «την απάντηση θα την δώσει ο ελληνικός λαός στις 18 και 25 Μαΐου».
Σημειώνεται πως οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής βαρύνονται με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Εν τω μεταξύ, αίτηση εξαίρεσης κατά των δύο ειδικών εφετών ανακριτριών κατέθεσε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χ.Α., Ιωάννης Λαγός.
Στην αίτηση επισημαίνει ότι οι δύο ανακρίτριες έχουν εκφράσει «δημόσια προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο» μεροληπτική διάθεση εις βάρος του και εις βάρος της Χ.Α. και «δεν διαχωρίζουν το κόμμα από την δήθεν εγκληματική οργάνωση».
Παράλληλα, τους καταλογίζει παράνομες και εκβιαστικές ενέργειες προκειμένου να συλλέξουν ψευδή στοιχεία, καθώς και ότι διεξάγουν ανακριτική έρευνα βάσει ιδεολογικών-πολιτικών αρχών.
Το αίτημα θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών.


(Πρώτη ενημέρωση 08:30, 5 Μαΐου 2014)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης