Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) – Η Ελλάδα παρουσιάζει πλέον όλα τα στοιχεία της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) – Η Ελλάδα παρουσιάζει πλέον όλα τα στοιχεία της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας
Βγαίνουμε από την κρίση ύστερα από οκτώ χρόνια ύφεσης
Την άποψη ότι η Ελλάδα παρουσιάζει ως χώρα όλα τα στοιχεία της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε ότι ύστερα από οκτώ χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα άρχισε να βγαίνει από τη κρίση.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του Economist «Η Ευρώπη και ο Αραβικός Κόσμος» που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας υπό την αιγίδα και της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα που σας υποδέχεται σήμερα είναι μια άλλη Ελλάδα».
«Τώρα η Ελλάδα μπορεί να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρωτογενές πλεόνασμα, το μεγαλύτερο στην ΕΕ. Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας κινείται κάτω από το ευρωπαϊκό όριο του 3% του ΑΕΠ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος.
Αναφερόμενος στις εργασίες του συνεδρίου, υποστήριξε ότι αποτελεί προοίμιο για την υπουργική σύνοδο των 28 κρατών της ΕΕ και των κρατών-μελών του Αραβικού Συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 10 και 11 Ιουνίου, με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και του αραβικού κόσμου.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Βενιζέλος και στην ενίσχυση της λεγόμενης Νότιας Γειτονίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία που προσδίδει σε αυτήν η Ελλάδα και η ελληνική προεδρία στην ΕΕ και εκφράζοντας την ελπίδα «η αραβική άνοιξη που μας γέννησε ελπίδες να ολοκληρωθεί πράγματι ως άνοιξη».
«Υπάρχουν οι πολιτιστικές, οι ιστορικές, οι συναισθηματικές, οι οικονομικές προϋποθέσεις για να εμβαθύνουμε και να ενισχύσουμε τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τον αραβικό κόσμο, τη σχέση ανάμεσα στην Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο» τόνισε ο κ.Βενιζέλος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης