Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Σαμαρά με τον σαουδάραβα πρίγκιπα - Εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Συνάντηση Σαμαρά με τον σαουδάραβα πρίγκιπα - Εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα
Θετικές αναφορές και για Κύπρο - Μόνον η Τουρκία αναγνωρίζει το κατεχόμενο τμήμα της Μεγαλονήσου
Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρίγκιπας της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και πρόεδρος της Kingdom Holding Company, Αλαουάλιντ Μπιν Ταλάλ Μπιν Αμπλουλαζίζ Αλ Σαούντ, στη συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο πρίγκιπας έκανε θετικές αναφορές και στο θέμα της Κύπρου, επισημαίνονταις ότι μόνον η Τουρκία αναγνωρίζει το κατεχόμενο τμήμα της Μεγαλονήσου.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα στην ομιλία του στο Συνέδριο του Economist, «Η Ευρώπη και ο αραβικός κόσμος», ο σαουδάραβας πρίγκιπας Αλαουάλιντ Μπιν Ταλάλ Μπιν Αμπλουλαζίζ Αλ Σαούντ αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο και επισήμανε «τις θέσεις που έπαιρνε η Ελλάδα ως προς τα δικαιώματα των Παλαιστινίων (δεδομένης της γνώσης τους για την ιστορία της Μεσογείου)», αλλά και τη μη αναγνώριση των κατεχομένων από τις αραβικές χώρες.
Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ελπίζω αυτό να μην ενοχλήσει τους φίλους μας τους Τούρκους».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ελληνική οικονομία, παραπέμποντας ενδεικτικά στη Σαουδαραβική επένδυση στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης.
Ο σαουδάραβας πρίγκιπας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη «μεγάλη δημοσιονομική πρόοδο» της Ελλάδας, η οποία όπως είπε «βρίσκεται πλέον στον δρόμο της ανάπτυξης», σημειώνοντας αξιοθαύμαστη δημοσιονομική επίδοση.
Στην προοπτική αυτή, είπε ότι η Ελλάδα «μπορεί να γίνει η βάση για τις αραβικές εταιρείες στην Ευρώπη».
Επίσης, τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας, Ε.Ε. και αραβικών κρατών, εκφράζοντας τη «χαρά» του για το γεγονός ότι με την επίσκεψή του στην Αθήνα θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει σχετικά με τον πρωθυπουργό και Έλληνες αρμόδιους υπουργούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης