Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το κατηγορητήριο… κατά της Χρυσής Αυγής – «Κατά τα πρότυπα του Adolf Hitler, η λειτουργία και ο σχηματισμός της οργάνωσης»

Το κατηγορητήριο… κατά της Χρυσής Αυγής – «Κατά τα πρότυπα του Adolf Hitler, η λειτουργία και ο σχηματισμός της οργάνωσης»
Τι περιλαμβάνει το κατηγορητήριο για τους βουλευτές Δ. Κουκούτση, Ν. Κούζηλο, Ε. Ζαρούλια και Μ. Αρβανίτη
Φαιδρό είναι το κατηγορητήριο  για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποτελεί το κατηγορητήριο που συνέταξαν οι δύο ειδικές ανακρίτριες, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου.
Ειδικότερα, το κατηγορητήριο, το οποίο αφορά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Δ. Κουκούτση, Ν. Κούζηλο, Ε. Ζαρούλια και Μ. Αρβανίτη, περιλαμβάνει κατηγορίες για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
Να σημειωθεί πως οι 4 προαναφερθέντες βουλευτές έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με τις ανακρίτριες, οι 4 βουλευτές μετείχαν ή ενέκριναν τις εγκληματικές δράσεις, βάσει των οποίων η εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» εμφανιζόταν, διαπράττοντας εγκλήματα.
Παράλληλα, οι ειδικές ανακρίτριες επισημαίνουν πως η Χρυσή Αυγή είχε «αρχικά τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ιδεολογικής επιμορφώσεως εθνικοσοσιαλιστών (ναζιστών)» με αρχηγό τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο και στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό υπό την επωνυμία «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», «κατά τα πρότυπα του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Adolf Hitler, με κυρίαρχο, πάντοτε, τον «Αρχηγό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης