Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος - Καλοδεχούμενες οι δηλώσεις Putin για αποκλιμάκωση της κρίσης - Αναγκαίο να αποφευχθεί ένας εμφύλιος πόλεμος

Ευ. Βενιζέλος - Καλοδεχούμενες οι δηλώσεις Putin για αποκλιμάκωση της κρίσης - Αναγκαίο να αποφευχθεί ένας εμφύλιος πόλεμος
O κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας
Βήμα προς αποκλιμάκωση χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τη σημερινή δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι κάθε συμβολή και κάθε προσπάθεια αποκλιμάκωσης είναι καλοδεχούμενη γιατί πρέπει να αποφύγουμε τον εμφύλιο.
Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βουλγαρίας Κρίστιαν Βίγκενιν και της Ρουμανίας Τίτους Κορλατεάν, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε στην Ουκρανία είναι το προοίμιο ενός πιθανού εμφυλίου πολέμου και είναι απολύτως αναγκαίο να εφαρμοστεί η Συμφωνία της Γενεύης και να επαναληφθεί η Συνάντηση της Γενεύης».
Και οι τρεις υπουργοί εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη  να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και να αποφευχθεί ένας εμφύλιος πόλεμος.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι πρέπει να διασφαλιστεί το μέλλον και η ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών που ζουν στην Ουκρανία.
Εντωμεταξύ ο κ. Βενιζέλος συζήτησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του για τη συνεργασία Ελλάδας - Βουλγαρίας στον τομέα της ενέργειας. Είπαν ότι θεωρούν πολύ σημαντική εξέλιξη τον αγωγό TAP και τώρα η προτεραιότητά τους είναι η κατασκευή του συνδετήριου αγωγού μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, καθώς δίνει νέες διαστάσεις στον TAP, επειδή έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα άλλο μεγάλο σχέδιο, που είναι εύκολο και γρήγορο, το σχέδιο του κεντρικού διαδρόμου που συνδέει το Αιγαίο με τη Βαλτική.
Παράλληλα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ρουμανίας επισήμαναν ότι οι διμερείς σχέσεις είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Επιβεβαίωσαν την κοινή θέση για την ευρωατλαντική προοπτική όλων των χωρών των Βαλκανίων και έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα. Στόχος τους είναι η δημιουργία μιας περιφερειακής αγοράς ενέργειας.
Οι συναντήσεις έγιναν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου τους υποδέχθηκε ο υπουργός Θεόδωρος Καράαγλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης