Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θέσεις εργασίας στο… δημόσιο «έταζε» στα νέα στελέχη η Χρυσή Αυγή! - Καταγγελίες για παλαιοκομματικές πρακτικές…

Θέσεις εργασίας στο… δημόσιο «έταζε» στα νέα στελέχη η Χρυσή Αυγή! - Καταγγελίες για παλαιοκομματικές πρακτικές…
Ανεργία και... φτώχεια τα αίτια απήχησης της Χρυσής Αυγής
Σε πρακτικές… ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παραπέμπει η λειτουργία της Χρυσής Αυγής, καθώς όπως προκύπτει από τις καταθέσεις διάφορων στελεχών του κόμματος, το εθνικιστικό κόμμα υποσχόταν στα εν δυνάμει μέλη μία… θέση στο δημόσιο!
Βάσει των καταθέσεων διάφορων στελεχών, προκύπτει πως η πλειονότητα των μελών της Χρυσής Αυγής απευθύνθηκε στο ακροδεξιό κόμμα ένεκα της ανεργίας και της φτώχειας.
«Η οικονομική ανάγκη τους έφερε στην... πόρτα της Χρυσής Αυγής η οποία αφειδώς μοίραζε υποσχέσεις με ρουσφέτια, ευελπιστώντας να δημιουργήσει έναν πελατειακό στρατό που αρχικά θα την υποστήριζε και στη συνέχεια θα αποτελούσε τον επιχειρησιακό της βραχίονα» αναφέρει μεταξύ άλλων, το υλικό των δύο ειδικών ανακριτριών.
«Μας έλεγαν ότι έχει 6% και θα έρθει πρώτο κόμμα και ότι όποιος πάει τώρα μαζί τους, θα βοηθηθεί. Κατ' αρχήν με προσέγγισε ο γραμματέας της τοπικής και μου είπε να γραφτώ στην οργάνωση, αφού όποιος μπει εδώ μέσα σαν φίλος, δεν θα βγει χαμένος» επισημαίνει ένα στέλεχος, το οποίο κατηγορείται για διάφορα αδικήματα.
«Ήμουν φοιτητής, αντιμετωπίζαμε οικονομικά προβλήματα. Αναζητούσα δουλειά και είχα ακούσει ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής μπορεί να βρει δουλειά σε νέους άνεργους. Πήγα στα γραφεία της Ποσειδώνος και εκεί με συνάντησε κάποιος ο οποίος μου είπε: “Θα γίνεις μέλος, θα αφήσεις μία ταυτότητα, το κινητό και θα σε ενημερώσουμε εμείς, αν έχουμε ενημέρωση για εργασία”» υπογράμμισε ένα έτερος κατηγορούμενος.
«Όταν άκουσα για διανομή φαγητού από τη Χ.Α πήγα τρεις φορές και πήρα φαγητό. Αυτή ήταν η σχέση μου. Δεν ήθελα να βάλω πάνω μου τη μπλούζα της ΧΑ, απλά τη φόρεσα για να πάρω στη διανομή μία σακούλα παραπάνω» τόνισε ο ίδιος κατηγορούμενος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης