Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεδίκογλου (κυβερνητικός εκπρόσωπος) – Ο εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός του Γλέζου αφορά εισοδήματα από 30.000 ευρώ ετησίως

Κεδίκογλου (κυβερνητικός εκπρόσωπος) – Ο εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός του Γλέζου αφορά εισοδήματα από 30.000 ευρώ ετησίως
Είναι κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Τσίπρας δεν έχει αποδοκιμάσει τις δηλώσεις Γλέζου λέει ο Σ.Κεδίκογλου
Την άποψη ότι ο εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός, στον οποίο αναφέρθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ.Γλέζος, αφορά εισοδήματα από 30.000 ευρώ ετησίως διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Ο κ.Κεδίκογλου, ορμώμενος από παλιότερη δήλωση του κ.Γλέζου για φορολόγηση εισοδημάτων άνω των 30.000 ή 40.000 ευρώ, υποστηρίζει ότι «ο κ. Γλέζος προσδιόρισε ότι o "εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός", που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά τους, αφορά εισοδήματα από 30.000 ευρώ ετησίως».
«Σε αυτό το ποσό εκτίμησε την έννοια του «πλούσιου» νοικοκυριού» υπογραμμίζει ο Κεδίκογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η θέση αυτή αποτελεί προφανώς κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «εδώ και μέρες δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αποδοκιμασία από τον (κατά τα άλλα λαλίστατο) κ. Τσίπρα».
«Η σιωπή του κ. Τσίπρα είναι ένοχη και επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συνειδητά την αποσταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας» επισημαίνει ο κ.Κεδίκογλου, διατηρώντας με αυτήν την τοποθέτηση στα ύψη την πολιτική σύγκρουση με το ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γλέζος σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία το περασμένο Σάββατο έκανε λόγο για «αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για εισοδήματα από ένα όριο και πάνω», θέση που από την κυβέρνηση ερμηνεύτηκε ως δήμευση καταθέσεων, κατά το παράδειγμα της Κύπρου.
Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να καταγγείλει διαστρέβλωση των δηλώσεών του, τονίζοντας ότι ποτέ δεν μίλησε για καταθέσεις, αλλά για εισοδήματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης