Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) - Μαριονέτα του Μπαρόζο ο Σαμαράς - Υποτελείς κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ουκρανία θέλουν οι Ευρωπαίοι

Αλ. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) - Μαριονέτα του Μπαρόζο ο Σαμαράς - Υποτελείς κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ουκρανία θέλουν οι Ευρωπαίοι
Πρέπει να αναδειχθεί ο διάλογος και όχι οι κυρώσεις στο θέμα της Ουκρανίας, τόνισε από τη Ρωσία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Για έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες επιθυμουν υποτελείς κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ουκρανία, ενώ επιτέθηκε και εναντίον του έλληνα πρωθυπουργού, αποκαλώντας τον «μαριονέτα του Μπαρόζο».
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του από τη Ρωσία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, και αναφερόμενος στο θέμα της Ουκρανίας τόνισε την ανάγκη να αναδειχθεί από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο διάλογος, οι διαπραγματεύσεις, η διπλωματική οδός και όχι οι κυρώσεις και η κλιμάκωση της έντασης.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «η Ουκρανία πρέπει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και όχι πεδίο διχασμού στην καρδιά της Ευρώπης» και πρόσθεσε ότι «ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει το μέλλον του είναι ο ουκρανικός λαός, μέσα από τις προβλεπόμενες συνταγματικά, δημοκρατικές διαδικασίες, είτε αυτές είναι οι εκλογές είτε τα δημοψηφίσματα».
Μάλιστα, με αφορμή αυτό το γεγονός έκανε λόγο για μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη, το οποίο το συσχέτισε και με το χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times.
Όπως επισήμανε, «η ευρωπαϊκή ηγεσία δυστυχώς θέλει κυβερνήσεις και στην Ουκρανία και στην Ελλάδα, υποτελείς, κυβερνήσεις που να μην εκπροσωπούν το συμφέρον των λαών τους, αλλά τις κοντόφθαλμες επιδιώξεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας».
Μάλιστα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, μαριονέτα του Μπαρόζο, λέγοντας συγκεκριμένα: «Πώς αλλιώς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς αποδείχθηκε από το 2011 και μετά ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από τη μαριονέτα του κύριου Μπαρόζο, προκειμένου να έχουμε συνέχεια των μνημονίων στην Ελλάδα, όταν μάλιστα στον ελληνικό λαό έδειχνε μία αντιμνημονιακή ρητορική».
Ο κ. Τσίπρας κατέληξε λέγοντας ότι «οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο. Και οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις ιδρυτικές τις αξίες, στη δημοκρατία πάνω απ’ όλα, την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την προκοπή, διότι προκοπή χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει, άρα λοιπόν το μήνυμα που στέλνουμε είναι το μήνυμα της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας».  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης