Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρωτοφανές συμβάν - Παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην αντιδικία Α. Γεωργιάδη – Π. Καμμένου καταγγέλλει η πρόεδρος των Πρωτοδικών!

Πρωτοφανές συμβάν - Παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην αντιδικία Α. Γεωργιάδη – Π. Καμμένου καταγγέλλει η πρόεδρος των Πρωτοδικών!
Επιστολή - καταγγελία της προέδρου Πρωτοδικών προς τον υπουργό Δικαιοσύνης
Εκτός ελέγχου βαίνει η κατάσταση στην ελληνική δικαιοσύνη, καθώς η πρόεδρος των Πρωτοδικών, Ευαγγελία Γεωργίτση, καταγγέλλει ωμή παρέμβαση συγκεκριμένων δικαστικών κύκλων, στην αντιδικία μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.
Ειδικότερα, με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, η Ε. Γεωργίτση καταγγέλλει ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης επί της εκδίκασης της αγωγής του Π. Καμμένου εις βάρος του Α. Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση.
Η πρόεδρος των Πρωτοδικών καταγγέλλει παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου, προκειμένου να μειωθεί η χρηματική ποινή του υπουργού Υγείας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, η Ε. Γεωργίτση θα τιμωρούνταν με πειθαρχικό παράπτωμα και ως εκ τούτου δεν θα προαγόταν.
«Η καταγγέλλουσα δικαστικός τονίζει ότι δέχτηκε πιέσεις και απειλές για πρόωρο τερματισμό της πορείας της στο δικαστικό σώμα» αναφέρεται στη σχετική καταγγελία.
«Κλήθηκα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να γνωρίζω  τον λόγο. Κατά την επίσκεψή μου στον τέταρτο όροφο του Αρείου Πάγου διαπίστωσα ότι ο κ. Πρόεδρος είχε δεχθεί προηγουμένως σε ακρόαση και τους τρεις συνέδρους της συνθέσεώς μου. Κατά την είσοδό μου στο γραφείο του κ. Προέδρου δέχτηκα, αιφνιδιαζόμενη, τις αυστηρές επιπλήξεις του, χωρίς καν να ακουστώ, για το έντονο ύφος με το οποίο είχα διατυπώσει την άποψή μου κατά τον χρόνο της προσδιάσκεψης» επισημαίνει παράλληλα.
Ο πρόεδρος συνέχιζε να με επιπλήττει, θεωρώντας απαράδεκτες τις συστάσεις μου προς τα μέλη της συνθέσεως, οι οποίες, κατά την άποψή του, "με καθιστούν γελοία", συνέχισε δε διατυπώνοντας την άποψή του ότι δεν έχω αντιληφθεί σοβαρά τον ρόλο μου ως δικαστικός λειτουργός", ότι "εκθέτω με την συμπεριφορά μου αυτή το δικαστικό σώμα", ότι του θυμίζω "ένα δικαστή από τη Θεσσαλονίκη που νόμιζε ότι ήταν αυτός ο μόνος έντιμος με αποτέλεσμα να μην τον συναναστρέφεται κανένας συνάδελφός του και να απομονωθεί"» καταγγέλλει εν συνεχεία.
Σύμφωνα με το «zoogla.gr», το οποίο δημοσιοποιεί το φλέγον ζήτημα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ενήμερος για το θέμα. «Έχω διαβάσει την αναφορά της Προέδρου Πρωτοδικών και θα εξετάσω την υπόθεση» τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «η πρόεδρος Πρωτοδικών στο δικαστήριο δεν με άφησε να μιλήσω σχεδόν καθόλου. Δεν γνωρίζω για την αναφορά που έχει κάνει και είμαι έτοιμος να προχωρήσω σε μηνύσεις».


Εδώ η καταγγελία της Προέδρου των Πρωτοδικών


H αντίδραση του Πάνου Καμμένου:

Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, ζήτησε ο Π. Καμμένος στον απόηχο των καταγγελιών της Προέδρου των Πρωτοδικών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Πρόεδρος Πρωτοδικών φέρεται να έχει καταγγείλει στον υπουργό της Δικαιοσύνης την εμπλοκή του προέδρου του Αρείου Πάγου σε αστική υπόθεση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ζητώντας και απαιτώντας ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου να πάρει η δικαστής συγκεκριμένη απόφαση, κάτι που αρνήθηκε.
«Αυτό αποτελεί κατάλυση της Δημοκρατίας. Ζητάω άμεσα την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης και τη διερεύνηση της υπόθεσης από Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο» καταλήγει, η σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης