Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τάχιστη πρόοδο και ευόδωση των προσπαθειών ευχήθηκε στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Αυστρίας

Τάχιστη πρόοδο και ευόδωση των προσπαθειών ευχήθηκε στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Αυστρίας
Νέα πρέσβης στην Αυστρία, η Χ. Αλειφέρη
Τάχιστη πρόοδο και ευόδωση των προσπαθειών για την υπέρβαση της κρίσης ευχήθηκε στον ελληνικό λαό, ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Heinz Fischer.
Υποδεχόμενος τη νέα πρέσβη της Ελλάδας στην Βιέννη, Χρυσούλα Αλειφέρη, ο Αυστριακός πρόεδρος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της αυστριακής πλευράς προς την Ελλάδα.
Παράλληλα, εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας, όχι απλώς να εξέλθει από την κρίση, αλλά και να την αξιοποιήσει ως ευκαιρία για μια νέα αρχή.
 Εκ μέρους της Ελλάδας, η νέα πρέσβης επισήμανε πως η Ελλάδα παραμένει παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και, παράλληλα, προσβλέπει στη συνεργασία των εταίρων της για την περαιτέρω εμπέδωση του ευρωπαϊκού οράματος.

Το βιογραφικό της Χρυσούλας Αλειφέρη
Η νέα πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αυστρία, Χρυσούλα Αλειφέρη, γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και τελείωσε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή, ενώ τη διπλωματική σταδιοδρομία της άρχισε το 1982, υπηρετώντας σε διάφορες Διευθύνσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και κατόπιν διαδοχικά στις πρεσβείες της Ελλάδας στη Δαμασκό, τη Σόφια και, ως δεύτερη τη τάξει τότε, στη Βιέννη.
Διετέλεσε Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ καθώς και επικεφαλής της Διεύθυνσης Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Σένγκεν και, έως πρόσφατα, της Διεύθυνσης Βόρειας Αμερικής στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.
Πέραν των καθηκόντων της ως πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία, η κ. Αλειφέρη θα είναι και επικεφαλής των Μονίμων Αντιπροσωπειών της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς που εδρεύουν στη Βιέννη (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης