Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη επίσημη και ασφαλής εκτίμηση για τα εκλογικά αποτελέσματα

Στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη επίσημη και ασφαλής εκτίμηση για τα εκλογικά αποτελέσματα
Λίγο αργότερα θα μεταδοθούν και τα πρώτα αποτελέσματα
Στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής θα δοθεί η πρώτη επίσημη και ασφαλής εικόνα για τα αποτελέσματα των εκλογών, ενώ λίγο αργότερα θα μεταδοθούν και τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα
Όπως τόνισαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic Μιχάλης Καριώτογλου και ο διευθυντής έργου εκλογών Α. Δρυμιώτης, ο αριθμός των ανεξάρτητων υποψηφίων είναι αυξημένος κατά πολύ σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
«Πάντα υπήρχαν ανεξάρτητοι, αλλά σε αυτές τις εκλογές το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο, πέρασαν τα χρόνια του δικομματισμού που οι υποψήφιοι κατέβαιναν "βαμμένοι". Έχουμε περιπτώσεις που τα κόμματα δηλώνουν πως ο υποψήφιος ανήκει στην παράταξή τους, ο ίδιος όμως το αρνείται. Μάλιστα είχαμε τέσσερα εξώδικα από υποψηφίους προς το ΕΣΡ και το υπουργείο Εσωτερικών και έμμεσα προς τη Singular Logic, επειδή τους χαρακτήρισαν ως εκπροσώπους συγκεκριμένων κομμάτων, ενώ αυτοί δηλώνουν ανεξάρτητοι» ανέφερε ο κ. Καριώτογλου.
Όπως έγινε γνωστό, αν και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα ανακοινώνονταν στις 22:15, φέτος η πρώτη ασφαλής στατιστική εκτίμηση θα είναι στις 23:00 διότι κατεβαίνουν 10% περισσότεροι συνδυασμοί συγκριτικά με το 2010, λειτουργούν 10% λιγότερα εκλογικά τμήματα, άρα αυξάνεται ο αριθμός των ψήφων που καταμετρούνται και παρουσιάζεται διπλάσιος αριθμός υποψηφίων σε σχέση με το 2010.
Σήμερα μάλιστα θα γίνει και η γενική πρόβα στο υπουργείο Εσωτερικών για τη μετάδοση και την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης