Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύπρος – Προβάδισμα του κυβερνώντος ΔΗΣΥ ενόψει των Ευρωεκλογών

tags :
Κύπρος – Προβάδισμα του κυβερνώντος ΔΗΣΥ ενόψει των Ευρωεκλογών
«Καταρρέει» το ΑΚΕΛ λόγω της κρίσης στην κυπριακή οικονομία
Σαφές προβάδισμα έχει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το κυβερνών κόμμα του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη ενόψει των Ευρωεκλογών.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε το ΡΙΚ, ο ΔΗΣΥ προηγείται με 34,5% στην πρόθεση ψήφου, τη στιγμή που το ΑΚΕΛ λαμβάνει 21,5%, «μετρώντας» απώλειες άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων μια και του χρεώνεται η κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του.
Ακολουθούν το ΔΗΚΟ με 11,1%, η ΕΔΕΚ με 7,7%, η Συμμαχία Πολιτών με 6,5%, το Μήνυμα Ελπίδας με 5,4%, το ακροδεξιό ΕΛΑΜ (παρακλάδι της Χρυσής Αυγής) με 1,5% και άλλοι υποψήφιοι με 2,9%.
Το 45% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται πολύ ή αρκετά για τις εκλογές, ενώ στην ερώτηση αν θα ψηφίσουν, το 53% δηλώνει σίγουρα «ναι» και το 19% «μάλλον ναι».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 28% θα ψηφίσει λαμβάνοντας υπόψη την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων και το 24% προκειμένου να τιμωρήσει τους υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης
Το 33% ανέφερε ότι θα ψηφίσει τους υποψηφίους του κόμματός του, το 31% τους πιο κατάλληλους, ενώ το 23% θα ψηφίσει ανάλογα με τις θέσεις των υποψηφίων.
Το 45% δηλώνει ότι είναι απογοητευμένο από το κόμμα του και ότι δεν θα ψηφίσει τους υποψηφίους του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης