Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας - Προβάδισμα 4,5%-6% του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις - Στόχος 40% στις εθνικές εκλογές

Τσίπρας - Προβάδισμα 4,5%-6% του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις - Στόχος  40% στις εθνικές εκλογές
Τα ανακτοβούλια των Καννών πάντρεψαν Σαμαρά και Βενιζέλο - Mε νόμο στα 751 ευρώ ο κατώτατος μισθός
(upd9)Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς τους συνωμότες που άδειασαν τον Γ. Παπανδρέου. "Σαμαράς και Βενιζέλος συνωμότησαν για να επιβάλλουν έναν θετό πρωθυπουργό", διευκρίνισε. "Δεν θεωρώ δικτάτορα τον Σαμαρά, αλλά συνωμότη", πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας. Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν υπερασπίζεται τον Γ. Παπανδρέου, αφού, όπως δήλωσε, έχει εγκληματικές ευθύνες για την είσοδο της Ελλάδας στην εποχή των μνημονίων.
Ταυτόχρονα επεσήμανε πως τα πρόσφατα δημοσιεύματα των Financial Times δικαιώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. "Εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, η Ευρωζώνη θα διαλυόταν", σημείωσε. "Τα ανακτοβούλια των Καννών πάντρεψαν Σαμαρά και Βενιζέλο", δήλωσε ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.
"Σαμαράς και Βενιζέλος επιβεβαιώνουν το χαρακτήρα δημοψηφίσματος των εκλογών", εξήγησε για να επισημάνει στη συνέχεια πως "ο Σαμαράς δεν μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα, αφού πριν από μερικά χρόνια έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη".
Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εκ νέου δημοψήφισμα για το μνημόνιο τις επικείμενες ευρωκλογές, καθώς και λύτρωση για τον ελληνικό λαό τις εθνικές εκλογές.
"Μία ικανή διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, θα δρομολογήσει εξελίξεις. Μία διαφορά 4,5 και 6 μονάδων θα δρομολογήσει σοβαρές πολιτικές εξελίξεις", πρόσθεσε.
Ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως στις επόμενες εθνικές εκλογές, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το 40%.
"Δεν μας ψηφίζουν μόνο Αριστεροί, αλλά και πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ", διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να δεσμευθεί στη συνέχεια πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει ένα τέλος στην καταστροφή για να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα.
"Καθήκον μας είναι ο τερματισμός της καταστροφής και η επούλωση των πληγών της εποχής των μνημονίων", εξήγησε ο κ. Τσίπρας.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα "Σαμαράς και Βενιζέλος δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ, αφού τα κόμματά τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι κλασικοί εκπρόσωποι του χθες.
"Η Ελλάδα δεν είναι ενοικιαστής της Ευρωζώνης", σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεβάζοντας τους τόνους, διεμήνυσε πως "η τρομοκρατία και ο εκβιασμός έχουν όρια".
Δεν λειτούργησα ποτέ ως μαυρογιαλούρος, δήλωσε επίσης.
Ερωτηθείς για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που καταλάβει την εξουσία στις επόμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως η "τόνωση της ζήτησης αποτελεί το εναλλακτικό μοντέλο εξόδου από την κρίση απέναντι στο μοναδικό πρόγραμμα του Σαμαρά, το οποίο δεν είναι άλλο από το μνημόνιο.
Ερωτηθείς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως το μέτωπο εναντίον των νεοναζί και του φασισμού είναι διαρκές και ανοιχτό.
"Τα δημοκρατικά κόμματα έχουν ευθύνη να ξανακερδίσουν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, δεν είναι όλοι νεοναζί", εξήγησε στη συνέχεια ο επικεφαλής του  ΣΥΡΙΖΑ. "Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αντι-συστημική", ανέφερε.
Παράλληλα δεσμεύθηκε για μετωπική σύγκρουση με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, ενώ δήλωσε πως ο Α. Σαμαράς νομιμοποιεί την ατζέντα της. "Τα ΜΜΕ έβαλαν στο σαλόνι μας τη Χρυσή Αυγή", εξήγησε ο κ. Τσίπρας για να επαναλάβει τη θέση του πως η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, αλλά ενώπιον του νόμου.
Σε σχετική ερώτηση για το αν "θαυμάζει και μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου" ο κ. Τσίπρας απάντησε: "Εκτιμώ τον Ανδρέα Παπανδρέου.  Ήταν μία ισχυρή προσωπικότητα. Δεν ταυτίζομαι όμως μαζί του και δεν τον μιμούμαι. Μοναδικό μου κοινό στοιχείο με τον Ανδρέα Παπανδρέου είναι το στοιχείο της αλλαγής".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης