Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι) – Το μνημόνιο δεν σκίζεται – Ευρώ πάση θυσία

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι) – Το μνημόνιο δεν σκίζεται – Ευρώ πάση θυσία
Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ και με τον Σαμαρά και με τον Τσίπρα στη βάση ενός σχεδίου
Την άποψη ότι το μνημόνιο δεν σκίζεται διότι είναι μια σειρά από νόμοι εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι θέση του κόμματος είναι «ευρώ πάση θυσία».
Σε συνέντευξη του στο Real Fm, ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε πως είναι ανευθυνότητα να παίζουν κάποιοι με το νόμισμα, υπογραμμίζοντας πως όσοι το πράττουν είτε είναι παλαιοκομματικοί είτε είναι κάποιοι που έχουν συμφέρον με τη δραχμή.
Αναφερόμενος στις θέσεις του Ποταμιού, ο κ.Θεοδωράκης τόνισε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα «τις 20 θέσεις που θα αλλάξουν την χώρα πριν τις εθνικές εκλογές».
«Σε κομβικά ζητήματα, πήραμε αμέσως θέση. Πήραμε ξεκάθαρη θέση για τους τραπεζίτες. Όταν η Νέα Δημοκρατία βγήκε και έλεγε για γερουσία, βγήκαμε εμείς με προτάσεις για το Σύνταγμα. Εμένα ο κόσμος με ξέρει. Ξέρει τις αρχές μου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωράκης, αναφέροντας πως έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες από το να γίνει ο Βενιζέλος του Σαμαρά.
«Θα μου ήταν πάρα πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσω την δημοσιότητά μου και να βγω στα κάγκελα. Προέχει να βρούμε μια γλώσσα συνεννόησης. Το μέλλον θέλει συνεργασίες. Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ και με τον Σαμαρά και με τον Τσίπρα στη βάση ενός σχεδίου», τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι «σε κάποια πράγματα θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη συνεργασία, όπως π.χ στο θέμα της παιδείας».
«Αν θέλουμε να είμαστε μια χώρα που θα κυβερνηθεί κάποια στιγμή θα σου τεθεί το δίλημμα. Ή με τη Νέα Δημοκρατία, ή με τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος αναφορικά με το μεταναστευτικό, ξεκαθάρισε ότι «η χώρα δεν μπορεί να έχει ανοιχτά σύνορα»
«Πρέπει να υπάρχει η Frontex και να φυλάει τα σύνορά μας. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι ντροπή μας, που δεν έχουμε δώσει την ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται και πηγαίνουν σχολείο εδώ. Είναι λάθος που καταργήσαμε το δικαίωμα των μεταναστών να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές» υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης