Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απορρίπτεται από το Μέγαρο Μαξίμου το σενάριο του ανασχηματισμού - «Όχι» στην αλλαγή του εκλογικού νόμου – Στο… μάτι του κυκλώνα ο Χ. Θεοχάρης

Απορρίπτεται από το Μέγαρο Μαξίμου το σενάριο του ανασχηματισμού - «Όχι» στην αλλαγή του εκλογικού νόμου – Στο… μάτι του κυκλώνα ο Χ. Θεοχάρης
«Η κυβέρνηση άντεξε και δεν υπάρχει θέμα ανατροπής και πρόωρων εκλογών»
Στη διάψευση των σεναρίων περί επικείμενου ανασχηματισμού, προέβησαν σήμερα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, «αδειάζοντας» επί της ουσίας τον Ευ. Βενιζέλο.
Ειδικότερα, στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά κατέστησαν σαφές πως δεν υπάρχει ζήτημα άμεσου ανασχηματισμού, τονίζοντας εν συνεχεία πως «ανασχηματισμοί γίνονται και θα γίνονται αλλά δεν είναι της παρούσης».
Αιτιολογώντας την συγκεκριμένη στάση, υπογραμμίζουν πως υπάρχουν αρκετά «ανοιχτά» ζητήματα, τα οποία χρήζουν περαιτέρω εξέτασης και δεν δύναται να τα χειριστούν νέοι υπουργοί.
Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, διατείνουν πως «η κυβέρνηση άντεξε και δεν υπάρχει θέμα ανατροπής και πρόωρων εκλογών».
Όσον αφορά το αίτημα του Αλ. Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, το αποδίδουν στην προσπάθειά του να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αντιμετωπίσει ενδεχομένως κριτική από το εσωτερικό του κόμματός του.
Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι αναφερόμενοι στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, απορρίπτουν ξεκάθαρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επισημαίνοντας πως «εμείς δεν θα παίξουμε με την σταθερότητα της χώρας. Όποτε γίνουν εκλογές αν ο ελληνικός λαός επιλέξει τον Τσίπρα ας φτιάξει κυβέρνηση κι ας κυβερνήσει, δεν θα δημιουργήσουμε εμείς συνθήκες για να παζαρεύει συμμετοχή στην κυβέρνηση ο οποιοσδήποτε. Άλλωστε πάλι πρώτο κόμμα θα είμαστε όπως μας έδειχναν και οι δημοσκοπήσεις την ίδια ώρα που έδιναν πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές».
Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αντ. Σαμαράς φαίνεται πως προσδοκά σε μία ευρεία συναίνεση με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ωστόσο, το εν λόγω ζήτημα δεν βιάζει την κυβέρνηση, η οποία θα αναμένει τις εσωκομματικές εξελίξεις των δύο κομμάτων.
Τέλος, φωτογραφίζοντας τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου διαμηνύουν με νόημα πως «δεν μπορείς κάποιον υψηλών εισοδημάτων φοροφυγά να τον αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους που λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν περιέλθει σε ένδεια και έχουν απολέσει την φοροδοτικής του ικανότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης