Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τρίζει επικίνδυνα η «καρέκλα» του Ευ. Βενιζέλου - Επτά βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν ανοιχτά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Τρίζει επικίνδυνα η «καρέκλα» του Ευ. Βενιζέλου - Επτά βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν ανοιχτά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Αφορμή το ποσοστό στις ευρωεκλογές και οι φαιδροί τακτικισμοί του Ευ. Βενιζέλου
Στα πρόθυρα «νευρικής κρίσης» φαίνεται ότι βρίσκεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που όλο και περισσότερα στελέχη του κόμματος θέτουν ανοιχτά θέμα αποχώρησης του Ευ. Βενιζέλου.
Το 8,02% των ψήφων που έλαβε το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες ευρωεκλογές θεωρείται η αιτία της μεγάλης «γκρίνιας» στην πάλαι ποτέ κραταιά παράταξη, με τα στελέχη ήδη να επιρρίπτουν ανοιχτά τις ευθύνες στον πρόεδρο Ευ. Βενιζέλο.
Τελευταίο κρούσμα ήταν ο Θ. Μωραΐτης, ο οποίος μάλιστα όχι μόνο έθεσε θέμα αποχώρησης του Βενιζέλου, αλλά απάντησε στο αιχμηρό σχόλιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί «5ης φάλαγγας», σχολιάζοντας ότι οι πολιτικοί οφείλουν «στα πολιτικά επιχειρήματα να απαντούν με πολιτικά επιχειρήματα και να μη μπαίνουν στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και να μη δημιουργούν εντυπώσεις».
Ωστόσο, μετά τον Μωραΐτη, και ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου έθεσε θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
«Στο συνέδριο πρέπει να ακουστεί η βάση του κόμματος και να συζητηθεί και το θέμα της ηγεσίας» είπε μιλώντας την Πέμπτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 και πρόσθεσε ότι «η υπουργική καρέκλα, δεν μπορεί να σταματήσει την κριτική».
Ένα ακόμη στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην βουλευτής Ρεθύμνου και υφυπουργός Δημοσίας Τάξεως Μανώλης Όθωνας έθεσε θέμα ηγεσίας και αλλαγής πολιτικής.
Το γεγονός ότι εγχείρημα της «Ελιάς» πέρασε οριακά τον πήχη των δημοσκοπήσεων σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι πολίτες μας είπαν «Καλά το πάτε. Προσδεθείτε στις θέσεις σας».
Το αντίθετο. Όσο μεγάλο και αν είναι το χαλί που επιχειρούν να υφάνουν, «ευφυείς» τακτικισμοί και επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν μπορεί να κρύψει τα μεγάλα προβλήματα του χώρου.
Ένα από αυτά είναι το πρόβλημα ηγεσίας.
Πρόβλημα που προφανώς δεν είναι το μόνο αλλά η επίλυση του αποτελεί προϋπόθεση για να πάμε παρακάτω, είχε αναφέρει σε άρθρο του ο Όθωνας.
Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, έθεσε και ο βουλευτής του κόμματος, Μιχάλης Κασσής, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή ηγεσίας μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή.
Ο κ. Κασσής, τόνισε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, φέρει ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της παράταξης και αναρωτήθηκε σε πόσο χαμηλά ποσοστά πρέπει να φτάσει ένα κόμμα για αποχωρήσει το αρχηγός του.
Επίσης, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Βήμα η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κ. Μπατζελή θέτει θέμα αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ ζητώντας την αλλαγή του κ. Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος.
Το απόσπασμα της δήλωσής της έχει ως εξής: Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις συνεχείς μεταλλάξεις και τις κυλιόμενες συμμαχίες.
Ένας αρχηγός με νωπή εντολή, τη στιγμή που είναι δύσκολο να πετύχει σύγκλιση απόψεων με τους βουλευτές του και όταν αυτή η σύγκλιση επιτυγχάνεται με πλασματικό τρόπο, συγκυριακό, ο ίδιος τον αποδυναμώνει και ανατρέπει τη στοιχειώδη συνοχή που υπάρχει στον ιστό του κόμματος».
Ακόμη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης, όταν ρωτήθηκε αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ η απάντηση του προκάλεσε συζητήσεις: «Δεν αποκλείω τίποτα. Όλα επί τάπητος. Ένα συνέδριο του κόμματος θα μπορούσε να γίνει και ο Βενιζέλος δεν πρέπει να το φοβηθεί.
Τέλος, και ο Θ. Πάγκαλος μιλώντας "ΒΗΜΑ FM" είχε επιχειρηματολογήσει για την αλλαγή ηγεσίας, τασσόμενος κατά του συνεδρίου με τη μορφή που αυτό πάει να γίνει.
"Θα ήθελα την αλλαγή ηγεσίας. Και βεβαίως το θέτω για το ΠΑΣΟΚ. Ευθέως. Είναι αυτονόητο".
Γιατί δεν απεδείχθη; Ήταν ο κ. Βενιζέλος εκεί, ογκόλιθος της πολιτικής, με την παρέα του, και έκανε αυτά που έκανε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ηγετική του ομάδα και ο κ. Κουβέλης αντιστοίχως. Μπορούν να ανανεώσουν το χώρο; Εγώ λέω όχι. "

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης