Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η επίσημη τοποθέτηση της Γερμανίας για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα - Georg Streiter: Το Βερολίνο δεν παρακολουθεί την Αθήνα

Η επίσημη τοποθέτηση της Γερμανίας για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα - Georg Streiter: Το Βερολίνο δεν παρακολουθεί την Αθήνα
Η αναφορά σε κάποιες χώρες δεν σημαίνει πως αυτές οι χώρες αποτελούν στόχο παρακολούθησης της BND
Στη διάψευση του δημοσιεύματος που πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων εντός του σαββατοκύριακου - και αφορούσε τις παρακολουθήσεις της Ελλάδας από τη Γερμανία - προχώρησε το Βερολίνο.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Georg Streiter, διέψευσε πως η Γερμανία παρακολουθεί την Ελλάδα.
Όπως ανέφερε, τα εσωτερικά έγγραφα της γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) που κατατέθηκαν σε πρόσφατη δικαστική διαδικασία περιγράφουν διαδρομές τηλεπικοινωνιών, αλλά η αναφορά σε κάποιες χώρες δεν σημαίνει πως αυτές οι χώρες αποτελούν στόχο παρακολούθησης της BND.
«Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο κατάλογος, ο οποίος αναφέρεται εκεί, περιγράφει τηλεπικοινωνιακές διαδρομές που μπορεί να ακολουθηθούν, αλλά δεν περιγράφει τους στόχους παρακολούθησης της BND» τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η όλη βάση του δημοσιεύματος δεν είναι ορθή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης