Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τη στήριξη του στη Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνει ο Ρώσος εθνικιστής, Βλ. Ζιρινόφσκι - Παράνομες οι πολιτικές διώξεις…

Τη στήριξη του στη Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνει ο Ρώσος εθνικιστής, Βλ. Ζιρινόφσκι - Παράνομες οι πολιτικές διώξεις…
Τι αναφέρεται στην αλληλογράφια του Ρώσου πολιτικού με τον Ν. Μιχαλολιάκο
Εναντίον των παράνομων, πολιτικών διώξεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τάσσεται ο επικεφαλής του εθνικιστικού ρωσικού κόμματος LDPR, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι.
O Ρώσος πολιτικός, ο οποίος πολλάκις έχει ταχθεί στο πλευρό της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει τις παράνομες πολιτικές διώξεις, που σχετίζονται άμεσα με την επίσημη θέση μας για γεωπολιτική στροφή προς την Ρωσία.
Συγκεκριμένα, σε συγχαρητήρια επιστολή του την ημέρα των Ευρωεκλογών, ο κ. Ζιρινόφσκι αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα κόμματά μας αγωνίζονται για κοινές αξίες και ενδιαφέρονται πρώτα απ’ όλα για τους πολίτες των κρατών μας. Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για την προσέγγιση Ελλάδος και Ρωσίας. Αναγνωρίζοντας ότι οι Ιδέες που υπηρετούμε βρίσκονται πολύ κοντά επιθυμούμε την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των κομμάτων μας. Σας ευχόμαστε νέες και μεγαλύτερες επιτυχίες και πρωτίστως ειρήνη και ευημερία στον Ελληνικό λαό».
Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος στην απάντησή του αναφέρεται στους ιστορικούς και παραδοσιακούς δεσμούς των δύο λαών και κυρίως στην Ορθοδοξία, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της ελληνορωσικής προσέγγισης.
Τονίζει επίσης ότι τα γεωπολιτικά δεδομένα απαιτούν μία άμεση συνεργασία Ελλάδος-Ρωσίας σε ζητήματα ενέργειας και εθνικής άμυνας. Η θεμελίωση μίας ευρύτερης συμμαχίας μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του κόμματος του κ. Ζιρινόφσκι θα είναι προάγγελος αυτής της συνεργασίας, που θα αλλάξει άρδην τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο, την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, δηλαδή στην πιο θερμή γεωστρατηγικά ζώνη του πλανήτη.

Τι μετέδιδε το bankingnews.gr στις 13 Ιουλίου του 2014:
Την αμέριστη στήριξή του στη Χρυσή Αυγή και προσωπικά στον προφυλακισμένο γενικό γραμματέα Ν. Μιχαλολιάκο εκφράζει ο Ρώσος πολιτικός, ιδρυτής και ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (LDPR) Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι.
Ο Ζιρινόφσκι είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας και μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Πλέον η συνεργασία των Ρώσων πατριωτών με τη Χρυσή Αυγή επισημοποιείται.
Το κόμμα του Ζιρινόφσκι, το LDPR, λαμβάνει ποσοστό 12. Διαθέτει 56 έδρες στ  ρωσική Δούμα και 212 έδρες στο τοπικά κοινοβούλια.
Σε επιστολή του προς τον Ν. Μιχαλολιάκο ο Ζιρινόφσκι θέτει ως βασική προτεραιότητα τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο κομμάτων, του LDPR και της Χρυσής Αυγής, με απώτερο σκοπό την προώθηση της ελληνορωσικής συνεργασίας.
Επίσης ο Ζιρινόφσκι καταδικάζει τις πολιτικές διώξεις σε βάρος της Xρυσής Αυγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης