Τελευταία Νέα
Πολιτική

Handelsblatt – Κακή αρχή για την κυβέρνηση Σαμαρά – Εμπόδιο στον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων το ΠΑΣΟΚ

Handelsblatt – Κακή αρχή για την κυβέρνηση Σαμαρά – Εμπόδιο στον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων το ΠΑΣΟΚ
Η Ελλάδα έχει καθυστερήσει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος
Στις πρώτες ημέρες της ανασχηματισμένης κυβέρνησης Σαμαρά και στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχήματος αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο αναφέρεται σε σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία υπογραμμίζει ότι η νέα κυβέρνηση Σαμαρά έκανε κακή αρχή.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όταν ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κάνει το ντεμπούτο του στο αυριανό Eurogroup στο Λουξεμβούργο, οι συνάδελφοί του μετά τα συνηθισμένα καλωσορίσματα και τις ευχές θα έρθουν αμέσως στο προκείμενο».
«Διότι η Ελλάδα για άλλη μια φορά έχει καθυστερήσει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος. Είναι και ο λόγος που καθυστερεί και η καταβολή της επόμενης δόσης» αναφέρει χαρακτηριστικά η Handelsblatt, η οποία ωστόσο κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στη στάση που τηρεί το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα και έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφονται τριγμοί στο κυβερνητικό σχήμα.
«Ο εταίρος της κυβέρνησης, το σοσιαλιστικό κόμμα στέκεται εμπόδιο στον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων που είναι η μείωση των θέσεων στο δημόσιο. Μόλις πριν από δέκα μέρες ο πρωθυπουργός Σαμαράς προχώρησε σε ευρύ ανασχηματισμό αντιδρώντας στην ήττα του στις ευρωεκλογές. Από την ανανεωμένη ομάδα του ο Σαμαράς υποσχέθηκε νέο άνεμο, όμως η επανεκκίνηση αποδείχθηκε κακή αρχή με το ξέσπασμα διαμάχης στον συνασπισμό για την κατάργηση θέσεων στο δημόσιο» αναφέρει χαρακτηριστικά η Handelsblatt.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης