Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χάος με 17Ν και Χρυσή Αυγή… και στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ – Η υπεράσπιση του Σάββα Ξηρού προκαλεί θύελλα πολιτικών αντιδράσεων

Χάος με 17Ν και Χρυσή Αυγή… και στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ – Η υπεράσπιση του Σάββα Ξηρού προκαλεί θύελλα πολιτικών αντιδράσεων
Σκληρή κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της τρομοκρατίας
Την ώρα που κορυφώνονται οι αντιπαραθέσεις, οι διχογνωμίες και η γκρίνια στο εσωτερικό τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο πλευρές βρήκαν την ευκαιρία να εκτονώσουν μέρος της έντασης τους, διασταυρώνοντας τα πυρά τους στο θέμα της τρομοκρατίας.
Αφορμή υπήρξε η απόφαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κουράκου και της Βασιλικής Κατριβάνου να παρασταθούν στο δικαστήριο προκειμένου να στηρίξουν το αίτημα του καταδικασμένου για τη δράση της 17Ν Σάββα Ξηρού να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ’οίκον λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Τη στάση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσαν από το βήμα της Βουλής τόσο ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος τους είναι πολιτικά έκθετοι όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κ.Τριαντάφυλλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι άλλο πράγμα είναι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλο ο μάρτυρας υπεράσπισης σε δίκη τρομοκρατίας.
Μάλιστα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα, ζητώντας από το ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τους δύο βουλευτές του.
Στους βουλευτές της συγκυβέρνησης απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τόνισε ότι υπάρχει καταδικαστική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση του Σάββα Ξηρού, αναφέροντας πως «τέτοια προκλητική και λαϊκιστική σύληση της μνήμης των θυμάτων δεν έγινε ούτε από τους νόμιμους εκπροσώπους των οικογενειών και των συνηγόρων τους».
Τα πνεύματα όμως οξύνθηκαν κατόπιν της τοποθέτησης του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου, ο οποίος ούτε λίγο πολύ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της τρομοκρατίας.
Ο κ.Αθανασίου απέδωσε «πολιτική σημειολογία» στην υποστήριξη των δύο βουλευτών στο αίτημα Ξηρού.
«Δεν είναι θέμα μαρτύρων, αυτό προκύπτει από ιατρικά πιστοποιητικά. Έχει όμως πολιτική σημειολογία, όταν Βουλευτές πάνε να καταθέσουν για κάποιον κατηγορούμενο για πράξεις τρομοκρατίας. Πας μάρτυρας γιατί; Για να πειστεί (το δικαστήριο) για την υγεία του; Αυτά προκύπτουν από ιατρικά πιστοποιητικά. Δεν θα πω και κάτι άλλο. Ξέρω λόγω της παλιάς μου εμπειρίας ότι πολλά στελέχη σας κατέθεταν και σε δίκες», υποστήριξε ο υπ.Δικαιοσύνης, πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνη.
«Προσπαθείτε να αποδώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ μία αντίληψη για την τρομοκρατία την οποία δεν έχει. Από την πρώτη στιγμή έχουμε καταδικάσει την τρομοκρατία. Και έχουμε ένα λόγο παραπάνω να την καταδικάζουμε. Εμείς αυτό θα το πράτταμε για οποιοδήποτε αδίκημα έχει καταδικαστεί οποιοσδήποτε κρατούμενος από την ελληνική δικαιοσύνη. Δεν εξετάζουμε το χαρακτήρα του εγκλήματος. Ο χαρακτήρας του εγκλήματος εξετάσθηκε και απέφερε τα έννομα αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.
«Πολιτική σημειολογία είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της έννομης τάξης της ανθρώπινης ζωής οποιουδήποτε ανθρώπου ανεξαρτήτως της πράξης του. Δεν μπορεί να θεωρείτε νόμιμη παρουσία σε νόμιμες διαδικασίας πολιτικά ανεπίτρεπτη. Αυτή την πολιτική σημειολογία έπρεπε να τη χαρακτηρίσετε ως θετική, και όχι ως ψόγο. Δεν θα πάω στο άλλο άκρο, να μιλήσω για μεροληψία με βάση το χαρακτήρα του εγκλήματος, αλλά δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο οι βουλευτές και να γίνονται αντικείμενο εκστρατείας που έχει άλλους στόχους» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κουράκης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της στάσης του να παραστεί υπέρ του Σάββα Ξηρού.
«Οποιοσδήποτε βουλευτής θα πρέπει να υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των ανθρώπων, για αξιοπρεπείς συνθήκες, για σεβασμό της προσωπικότητάς τους. Με την κυρία Κατριβάνου έχουμε πάει πολλές φορές σε διάφορες υποθέσεις. Για τον κ. Λαυρεντιάδη, τον συναντήσαμε, συζητήσαμε μαζί του. Δεν μας ζήτησε κανείς να πάμε μάρτυρες. Αν μας το ζητούσαν θα πηγαίναμε» τόνισε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Κουράκης, ο οποίος απέρριψε κάθε είδους φλερτ με τη 17 Νοέμβρη.
«Θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε βιαστή, χουντικό. Θα πήγαινα και για τον Ιωαννίδη και για Χρυσαυγίτη και για τον Κασιδιάρη και για όλους τους ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κουράκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης