Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Μοναδικός θεσμικός τρόπος για την ανατροπή της κυβέρνησης η… μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Μοναδικός θεσμικός τρόπος για την ανατροπή της κυβέρνησης η… μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Αύριο η συνέχεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Η αποτροπή εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, με στόχο την πρόκληση εθνικών εκλογών και η προγραμματική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν τις δύο άμεσες προτεραιότητες του Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας κατέστησε αναγκαία μία δημοκρατική, προοδευτική και ριζοσπαστική συμμαχία, με στόχο την διεκδίκηση της αυτοδυναμίας.
Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως συνιστά το μοναδικό θεσμικό τρόπο για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική.
Όσον αφορά τις προγραμματική ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας κατέστησε αναγκαία την αξιοποίηση της πολιτικής συγκυρίας και της πρωτιάς στις ευρωεκλογές, «ώστε να μην απολέσει την κοινωνική και εκλογική δυναμική του όπως η ΕΔΑ που αντί να αφομοιώσει τις δυνάμεις του Κέντρου, ακολούθησε άλλη τακτική με συνέπεια να συρρικνωθεί στη συνέχεια».

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με το κείμενο των 53 στελεχών που αμμφισβητούν την πολιτική των συνεργασιών που ακολουθεί ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας και ζητούν «αριστερή στροφή», να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκεί θα κατατεθεί το κείμενο της πρωτοβουλίας.
Η «ΑρΑρεν» αυτή τη φορά, και όχι η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Π. Λαφαζάνη, που αποτελεί τον «συνήθη ύποπτο», θα καταθέσει κείμενο στη διήμερη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουνίου, μέσω του οποίου θα ασκεί κριτική στην πολιτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπας, ζητώντας «αριστερή στροφή».
Το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ηρώ Διώτη, Ράνια Σβίγγου, Τάσος Κορωνάκης, Χάρης Κωνσταντάτος, Θεόδωρος Δρίτσας και Χριστόφορος Παπαδόπουλος και άλλα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς από το Mega για τις θέσεις των «53», ο Ευκλ.Τσακαλώτος τόνισε ότι το κείμενο απευθύνεται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και δεν τίθεται σε δημόσιο διάλογο προς το παρόν.
Σημείωσε, πάντως, πως «είναι καλό να συζητήσουμε για να διορθώσουμε όσα δεν πήγαν και τόσο καλά», ενώ περιορίστηκε να παρατηρήσει πως το βασικό ζητούμενο των «53» είναι μεγαλύτερη συλλογικότητα στο κόμμα και άνοιγμα στην κοινωνία.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα θετικό το κείμενο των «53» και προαναγγέλλουν πως θα καταθέσουν κι εκείνοι ένα αντίστοιχο κείμενο συμβολής στον εσωκομματικό διάλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης