Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Μαξίμου ο φάκελος της «μικρής ΔΕΗ» για να αποφευχθεί νέο κυβερνητικό «βραχυκύκλωμα» - Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη

tags :
Στο Μαξίμου ο φάκελος της «μικρής ΔΕΗ» για να αποφευχθεί νέο κυβερνητικό «βραχυκύκλωμα» - Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη
Στόχος να ξεπεραστούν οι ενστάσεις και το νομοσχέδιο να πάρει το δρόμο για τη Βουλή
(upd2)Επί τάπητος τίθεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο φάκελος της «μικρής ΔΕΗ» ύστερα από τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από βουλευτές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο σύσκεψης που έχουν κυβερνητικά στελέχη και οι αρμόδιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με απώτερο στόχο το σχετικό νομοσχέδιο να «εγκριθεί» και να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή, δεδομένου ότι αυτό το θέμα αποτελεί και ένα εκ των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων ύψους 2 δις ευρώ.
Στη σύσκεψη - που ξεκίνησε στις 18:00 - συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου και οι επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης κυβερνητικού έργου του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας και Τάκης Ρήγας.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος διαφοροποιείται δημοσίως στις επιλογές που σχετίζονται με θέματα ενέργειας.
Η σύσκεψη αυτή αποτελεί προϊόν απόφασης που ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Κατά τις πληροφορίες, η συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ κινήθηκε στο πνεύμα των οδηγιών του κ. Βενιζέλου στην πρόσφατη σύσκεψη κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, σύμφωνα με τις οποίες όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι, με οργανωμένο τρόπο, αλλά κανένα δεν αντιμετωπίζεται χαλαρά και εκτός δεσμεύσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη σημερινή συνάντηση με στελέχη του Μαξίμου και τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να αναζητηθούν οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που θέτουν πολίτες και φορείς σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζεται ότι πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο, που θα αφορά αφενός την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου την προστασία και στήριξη των καταναλωτών.
Σε κάθε περίπτωση διαμηνύεται ότι «δεν πάμε στα τυφλά να ψηφίσουμε τα προαπαιτούμενα», θέτοντας ζητήματα όπως το τίμημα πώλησης της ΔΕΗ, η αντιμετώπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών, η μείωση της τιμής του ρεύματος, οι θέσεις εργασίας κλπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης