Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ - Το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» θα φέρει πρόσθετα βάρη σε καταναλωτές και εργαζόμενους του κλάδου

ΚΚΕ - Το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» θα φέρει πρόσθετα βάρη σε καταναλωτές και εργαζόμενους του κλάδου
Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο
Για πρόσθετα βάρη για τους λαϊκούς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος όσο και για τους εργαζόμενους του κλάδου  κάνει λόγο το ΚΚΕ σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», με στόχο «να ολοκληρωθεί η "απελευθέρωση" και να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επενδυτών στον τομέα της ενέργειας».
Παράλληλα το ΚΚΕ τονίζει ότι «η διάσπαση της ΔΕΗ σε δύο κομμάτια και η περαιτέρω προώθηση της ιδιωτικοποίησης στον κλάδο δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία"».
«Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι λογική συνέχεια της πολιτικής της απελευθέρωσης του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, την οποία με συνέπεια υπηρετούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους όμως και όσοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, υπόσχονται πως με το καθεστώς της απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στις σημερινές συνθήκες, μπορεί να υπάρξει και μια επιχείρηση ηλεκτρικού ρεύματος που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες, να εξασφαλίζει φτηνό ρεύμα και να ευνοεί τους εργαζόμενους του κλάδου» σημειώνει με σχετική ανακοίνωση του το Κομμουνιστικό Κόμμα.
«Μονόδρομος για τους εργαζόμενους του κλάδου και όλο το λαό είναι η πάλη ενάντια στη με οποιονδήποτε τρόπο προώθηση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ενταγμένη στον αγώνα κατά της απελευθέρωσης του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, με κοινωνικοποίησή της, με δημιουργία ενός ενιαίου κρατικού φορέα ενέργειας που θα ικανοποιήσει όλες τις συνδυασμένες λαϊκές ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια, στο πλαίσιο μιας άλλης, λαϊκής οικονομίας και εξουσίας» καταλήγει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης