Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) – Δεν θα περιμένουμε να σαπίσει η κυβέρνηση – Κοινωνική ανάγκη η κυβέρνηση της Αριστεράς

tags :
Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) – Δεν θα περιμένουμε να σαπίσει η κυβέρνηση – Κοινωνική ανάγκη η κυβέρνηση της Αριστεράς
Δεν συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ, είναι μνημονιακή δύναμη
Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περιμένει να σαπίσει αυτή η κυβέρνηση εξέφρασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, υπογραμμίζοντας πως ο ελληνικός λαός δεν είναι λωτοφάγος.
«Ένα φρούτο που τρώγεται ώριμο είναι και ο λωτός. Αν η κυβέρνηση θεωρεί τον ελληνικό λαό λωτοφάγο, αυτό θα προσπαθήσει να κάνει» υπογραμμίζει σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «αυτό που επείγει, είναι πώς θα απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και την πολιτική, που ασκεί».
«Αυτή τη στιγμή είναι φανερό ακόμη και στο 30% των ψηφοφόρων, που τους ψήφισαν, ότι τους κορόιδεψαν με τον πιο αναίσχυντο τρόπο» επισημαίνει ο κ. Βίτσας υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί καθήκον για κάθε βουλευτή, ο οποίος αντιλαμβάνεται τη χείριστη κατάσταση της κοινωνίας, αλλά και της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη, να διευκολύνει, ώστε να προχωρήσουμε στον δημοκρατικό δρόμο της λαϊκής ετυμηγορίας».
Ο κ.Βίτσας αφού υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι κοινωνική ανάγκη», τονίζει αναφερόμενος στις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτό που πρώτα και κύρια πρέπει να κάνει είναι να αναζητεί συμμέτοχους από την κοινωνία».
«Εμείς πιστεύουμε στην κοινωνική κινητοποίηση και στην πολιτική ανάδραση των δυνάμεων της Αριστεράς των δυνάμεων, που ξεκινούν από τους Αριστερούς σοσιαλιστές μέχρι την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και της ριζοσπαστικής Οικολογίας συμπεριλαμβανομένης. Νομίζουμε ότι υπάρχει το πολιτικό προσωπικό, αλλά πολύ περισσότερο υπάρχει το κοινωνικό δυναμικό για μια τέτοια ανατροπή. Αυτή τη στιγμή οι πολιτικές είναι δύο: είτε με το πρόγραμμα της ΝΔ και της Ελιάς-ΠΑΣΟΚ, που είναι το μνημόνιο και η συνεχιζόμενη καταστροφή, είτε με το πρόγραμμα που θα έχει ως βάση του το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο οποίο θα μπορούν να συνενωθούν πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις» τόνισε ο κ. Βίτσας απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.
«Με το ΠΑΣΟΚ δεν συνεργαζόμαστε. Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, αλλά και το προηγούμενο του κ. Παπανδρέου είναι μνημονιακή δύναμη, είναι η δύναμη που εισήγαγε, συνεργάστηκε με όλους τους τρόπους και με πολλές από τις πολιτικές δυνάμεις, έτσι ώστε να εγκαθιδρύσει στη χώρα το μνημονιακό καθεστώς. Εκεί μπαίνει κόκκινη γραμμή» ανέφερε ο κ. Βίτσας, ο οποίος εκτιμά ότι η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών για την προεδρική εκλογή δεν βγαίνει.
«Αλλά είμαι πολύ καχύποπτος ότι θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν, ως μια νέα τραγωδία, παλιότερες εποχές. Όπως τη δεκαετία του 1960 με τις διαδοχικές αλλαγές των κυβερνήσεων κ.λπ.. Καλό θα είναι να το αποφύγουν, γιατί σήμερα είμαστε σε μια νέα κατάσταση και ο κοινωνικός παράγοντας είναι πολύ πιο ενεργός επί της ουσίας» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης