Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατ' οίκον περιορισμός για την Ελ. Ζαρούλια, έως την οριστική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου - Ελεύθερος ο Κ. Μπαρμπαρούσης

Κατ' οίκον περιορισμός για την Ελ. Ζαρούλια, έως την οριστική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου - Ελεύθερος ο Κ. Μπαρμπαρούσης
Κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
(upd2)Διαφωνία υπήρξε κατά την πολύωρη διάσκεψη ανακριτριών και εισαγγελέα για την τύχη της συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου, Ελ. Ζαρούλια.
Ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος πρότεινε την προφυλάκισή της, ενώ οι ανακρίτριες τον κατ' οίκον περιορισμό της εκτός από επισκέψεις στη Βουλή για την άσκηση των καθηκόντων της.
Τελικώς, το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει σε πέντε ημέρες μετά την εισαγγελική πρόταση, που πρέπει να υποβληθεί εντός τριημέρου, όπως ορίζει ο νόμος.
Έως τότε θα κρατηθεί στο σπίτι της και θα της αφαιρεθεί το διαβατήριο.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούσης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20 χιλ. ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 
Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του πρώτου, ενώπιον των δύο δικαστικών, προσήλθε η βουλευτής Ελ. Ζαρούλια, η οποία παρέδωσε υπόμνημα, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που τής αποδίδονται.
Ωστόσο, ενώπιον των ανακριτριών, η βουλευτής, σύζυγος του γ.γ της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκου, επικαλέσθηκε το δικαίωμα της σιωπής.
Οι εφέτες ανακρίτριες με τα κατηγορητήριά τους καταλογίζουν στους βουλευτές του κόμματος ότι γνώριζαν και επικροτούσαν τις παράνομες ενέργειες, όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, στοχοποιημένες επιθέσεις εμπρησμούς κλπ, «καθώς επρόκειτο για δραστηριότητα 'κατ' εφαρμογήν των καταστατικών αρχών και επιδιώξεων της οργάνωσης'».
Ενδεικτικά οι δύο εφέτες περιλαμβάνουν στα κατηγορητήρια, μεταξύ άλλων, τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λουκμάν, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα και «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη κ.ά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης