Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – Κάλεσμα για αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ – Εγκληματική παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα

ΣΥΡΙΖΑ – Κάλεσμα για αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ – Εγκληματική παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα
Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ενέργειας θα συνοδευτεί από άνοδο των τιμών και διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας, σημειώνεται
Κάλεσμα για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τονίζει την ανάγκη δημιουργίας μετώπου προς αυτή την κατεύθυνση από όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και από όλα τα πολιτικά κόμματα που «αντιλαμβάνονται τις συνέπειες του νεοφιλελεύθερου πλιάτσικου στη δημόσια περιουσία».
Παράλληλα, κάνει λόγο για «έγκλημα ολοκληρωτικής παράδοσης της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα» και προσθέτει ότι «η ολιγαρχία του πλούτου με τη συνδρομή των μνημονιακών κυβερνήσεων προωθούν το ολοκληρωτικό ξεπούλημά της».
Όπως αναφέρει, η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ενέργειας «θα συνοδευτεί από άνοδο των τιμών και διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας, υποβάθμιση υποδομών και εργασιακών σχέσεων και απώλεια ενός βασικού εργαλείου χάραξης δημοκρατικού ενεργειακού σχεδιασμού».
Τονίζει ακόμη ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο δημόσιος και κοινωνικός έλεγχος του ενεργειακού συστήματος αποτελεί προϋπόθεση για την παραγωγική, κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας μας».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΗ μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο και επαναλαμβάνει πως θα αγωνιστεί μαζί με το λαό για να μην περάσει η ιδιωτικοποίησή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης