Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΝΔ) – Δεν θέλω να έχει κρατικό έλεγχο η ΔΕΗ – Ο ανταγωνισμός προσφέρει καλύτερες τιμές

Γεωργιάδης (ΝΔ) – Δεν θέλω να έχει κρατικό έλεγχο η ΔΕΗ – Ο ανταγωνισμός προσφέρει καλύτερες τιμές
Είναι τόσο μεγάλη η ΔΕΗ στην Ελλάδα που δεν υπάρχει χώρος για νέο επενδυτή
Τη θέση ότι δεν επιθυμεί η ΔΕΗ να έχει κρατικό έλεγχο εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα τονωθεί ο ανταγωνισμός με αποτέλεσμα να προσφερθούν καλύτερες τιμές στον καταναλωτή.
«Μέχρι στιγμής δεν κάνουμε καθόλου κουβέντα επί της ουσίας και κάνουμε κουβέντα μόνο για το αν είναι κοινωνικό αγαθό το ρεύμα ή όχι. Αφού συμφωνούμε επί της αρχής για το ότι πρέπει να υπάρξει ανταγωνισμός και να ανοίξει η αγορά ενέργειας έχει νόημα να συζητάμε για τις παραμέτρους. Πουλάμε το 30% της εταιρείας, πρέπει να πάρουμε το 30% της αξίας. Της αξίας της αυτή την περίοδο» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο Αδ. Γεωργιάδης.
Όπως είπε «για να μπορέσει η ΔΕΗ να τακτοποιήσει τον τεράστιο δανεισμό που έχει, έχει τρεις επιλογές. Να πάνε οι μέτοχοι να βάλουν λεφτά. Προς το παρόν δεν υπάρχει διάθεση. Δεύτερος τρόπος είναι να πουλήσεις ένα κομμάτι της εταιρείας. Αυτό που λέμε τώρα με την μικρή ΔΕΗ. Τρίτος τρόπος είναι να φορτώσεις το κόστος της αναδιάρθρωσης στον καταναλωτή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος» υποστήριξε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας: «Η ΔΕΗ σήμερα είναι μια εταιρία που η τεχνολογική της κατάσταση την καθιστά μη ανταγωνιστική. Η ΔΕΗ είναι ούτως η άλλως, ημικρατική. Έχει κρατική διοίκηση. Δεν θέλω να έχει κρατικό έλεγχο η ΔΕΗ. Εγώ θέλω να έχει ιδιωτικό έλεγχο η ΔΕΗ».
Ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «στην Ελλάδα, είναι τόσο μεγάλη η ΔΕΗ και τόσο κυρίαρχη που δεν υπάρχει χώρος να έρθει νέος επενδυτής», αναφέροντας πως «εμείς πιστεύουμε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ δύο επιχειρήσεων προσφέρει καλύτερες τιμές και αναγκάζει τις εταιρίες να σέβονται περισσότερο τον πελάτη τους».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης