Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) – Άκρως αρνητική εξέλιξη ενδεχόμενη πολιτική επιστράτευση στη ΔΕΗ

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) – Άκρως αρνητική εξέλιξη ενδεχόμενη πολιτική επιστράτευση στη ΔΕΗ
Απαράδεκτη η κυβερνητική στάση να κλείσει αιφνιδιαστικά την Ολομέλεια της Βουλής, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άκρως αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των απεργών εργαζομένων στη ΔΕΗ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε βήμα θα επιδιώκει γύρω από κοινούς στόχους την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων», με αφορμή την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ.
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «από τη στιγμή που θεωρούμε επιβεβλημένο να σταματήσει αυτή η καταστροφική πολιτική για τη ΔΕΗ απευθυνόμαστε σε όσους έχουν παρόμοιες επιδιώξεις και τους ζητάμε να συμπαραταχθούμε, να συσπειρωθούμε και να συμπράξουμε».
Πρόσθεσε δε, ότι «όσο περνά ο χρόνος, ασάφειες, ίσες αποστάσεις και λογικές "και με τον χωροφύλαξ και τον αστυφύλαξ" δεν θα έχουν έδαφος να σταθούν. Όταν τα πράγματα ζορίζουν όλοι οφείλουν να κάνουν σαφείς επιλογές με όρους ειλικρίνειας, συνέπειας και διαφάνειας. Αν πατάει κανείς σε δύο βάρκες τότε κινδυνεύει να πέσει στο νερό».
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να επιστρατευθούν οι απεργοί εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ο κ. Παπαδημούλης τονίζει ότι αυτό θα ήταν μια άκρως αρνητική εξέλιξη και πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτη η κυβερνητική στάση, καθώς έκλεισε αιφνιδιαστικά την ολομέλεια της Βουλής νωρίτερα από το κανονικό, για να περάσει μέσα από τα πλήρως ελεγχόμενα θερινά τμήματα πάρα πολύ κακές επιλογές, όπως είναι το σπάσιμο της ΔΕΗ και η ιδιωτικοποίηση της "μικρής ΔΕΗ" που είναι ένα από τα φιλέτα».
Όπως ξέρετε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιταχθεί έντονα και κατηγορηματικά. Στην μεγάλη πλειοψηφία Μάλιστα, όπως επισήμανε, στην Ελλάδα πάνε να πουλήσουν τα δίκτυα μέσω του ΑΔΜΗΕ, κομματιάζουν τη ΔΕΗ και πάνε να πουλήσουν τα φιλέτα μπιρ παρά» και συμπλήρωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε αυτή την επιλογή.
Ερωτηθείς για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επισήμανε ότι «η γνώμη μας είναι ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας πρέπει να βγει από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή. Να μη δοθεί μέσω της Προεδρίας της Δημοκρατίας παράταση για άλλα δύο χρόνια σε μια καταστροφική μνημονιακή πολιτική και σε μια κακή κυβέρνηση που την στηρίζει πια το 30% του ελληνικού λαού, όπως αποδείχτηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης