Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kατ' οίκον περιορισμός σε Μιχαλολιάκο και Παππά της Χ.Α. για την οπλοκατοχή – Δεν επιβλήθηκαν όροι στον Λαγό – Επιστρέφουν στη φυλακή

Kατ' οίκον περιορισμός σε Μιχαλολιάκο και Παππά της Χ.Α. για την οπλοκατοχή – Δεν επιβλήθηκαν όροι στον Λαγό – Επιστρέφουν στη φυλακή
Οι περιοριστικοί όροι θα ισχύσουν εφόσον αποφυλακιστούν
(upd3) Κατ' οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκαν στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο και Χρήστο Παππά, για την κατηγορία της οπλοκατοχής, ενώ αντιθέτως στον Ν. Λαγό δεν επιβλήθηκαν όροι.
Ωστόσο, οι τρεις βουλευτές θα οδηγηθούν ξανά στη φυλακή, καθώς κρατούνται για τη βασική κατηγορία της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Σημειώνεται ότι οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους Μιχαλολιάκο και Παππά θα τεθούν σε ισχύ εφόσον αποφυλακτιστούν.
Νωρίτερα, στις απολογίες τους προς τις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο γ.γ. του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Χρήστος Παππάς αρνήθηκαν τις εις βάρος τους κατηγορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κ. Μιχαλολιάκος όσο και ο κ. Παππάς αρνήθηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα που τους έθεσαν οι ανακρίτριες και παρέδωσαν υπομνήματα, στα οποία αρνούνται τις κατηγορίες, που τους αποδίδονται.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, το μόνο που φέρεται να είπε ο γ.γ. της Χ.Α. ήταν ότι τα τέσσερα όπλα –που βρέθηκαν στην κατοχή του- τα είχε για την προσωπική του ασφάλεια.
Από την πλευρά του ο βουλευτής της Χ.Α., Γιάννης Λαγός, αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι τα όπλα ήταν για την προσωπική του ασφάλεια, ενώ σε συμπληρωματικές ερωτήσεις για τα περιστατικά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του ξυλοδαρμού των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, ανέφερε πως δεν έχει γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου που είχε ζητήσει και ότι τα γραπτά μηνύματα που τον εμπλέκουν είναι προγενέστερα των περιστατικών.
Η κλήση προς τους Μιχαλολιάκο και Λαγό αφορά στην κακουργηματική κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.
Ο Xρήστος Παππάς κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και για κατοχή όπλων σε βαθμό πλημμελήματος.
Οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στις ανακρίτριες από τις φυλακές Κορυδαλλού υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας.
Έξω από το Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, ενώ κατά την άφιξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπήρξε και ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις δυνάμεις της αστυνομίας που έκαναν και χρήση χημικών.
Σημειώνεται ότι χθες οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 9 και 10 Ιουλίου.
Υπογραμμίζεται ότι με την ολοκλήρωση των απολογιών κλείνει η ανάκριση για την υπόθεση και δρομολογούνται οι διαδικασίες προκειμένου να αρχίσει η δίκη, η οποία προσδιορίζεται για τις αρχές του 2015.


(πρώτη ενημέρωση 4 Ιουλίου, 08:17)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης