Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) – Δεν μπορεί να υπάρξει συμπόρευση με ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ

Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) – Δεν μπορεί να υπάρξει συμπόρευση με ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ
Περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις οικογένειες, τόνισε
Δεν μπορεί να υπάρξει συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σχετικά με την πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «μικρή» ΔΕΗ το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, «ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδέχεται την κυριαρχία των επιχειρηματικών ομίλων» και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ στο θέμα του δημοψηφίσματος έχει θέσει το δικό του πλαίσιο «και καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν επ’ αυτού του πλαισίου».
Ερωτηθείς σχετικά με το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ τόνισε ότι πρόκειται για «μία μάχη επιχειρηματικών συμφερόντων» και υπογράμμισε ότι «η περαιτέρω απελευθέρωση θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας και δεν πρόκειται να οδηγήσει στην ικανοποίηση της λαϊκής ευημερίας».
«Αν θες να θεραπεύσεις την αιτία που έχει οδηγήσει την κατάσταση στις σημερινές συνθήκες πρέπει να δεις τη συνολική αιτία και όχι το δέντρο αλλά το δάσος συνολικότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «πρέπει να μπει ένα συνολικό πακέτο που θα ακυρώνει το σύνολο των νόμων που έχουν ψηφιστεί στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς ταυτόχρονα να καλλιεργούμε αυταπάτες ότι φθάνει μόνο αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης