Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρ. Μαχαίρας (ΔΗΜΑΡ) – Ναι στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, όχι όμως στον ακρωτηριασμό της ΔΕΗ

Χρ. Μαχαίρας (ΔΗΜΑΡ) – Ναι στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, όχι όμως στον ακρωτηριασμό της ΔΕΗ
Αντί η Ελλάδα να πάρει θέση στο γήπεδο της ενέργειας, δείχνει να θέλει να βγει από αυτό, ακρωτηριάζοντας τη ΔΕΗ, σημείωσε
Για διάλυση και εκποίηση των υποδομών της ΔΕΗ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Μάλιστα έκανε λόγο για ακρωτηριασμό της, αλλά και για παγκόσμια πρωτοτυπία να πωλείται, πέραν υποδομών και προσωπικού, και το πελατολόγιο της «μικρής» ΔΕΗ.
Ειδικότερα, ο κ. Μαχαίρας σημείωσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, για να προσθέσει όμως ότι «άλλο αυτό και άλλο η διάλυση των υποδομών της ΔΕΗ και η εκποίησή τους, που επιχειρείται με το νομοσχέδιο για τη "μικρή" ΔΕΗ».
Επισήμανε ακόμη ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι γενικά και αόριστα κατά των αποκρατικοποιήσεων, αλλά «εναντίον αυτών των ιδιωτικοποιήσεων, που βγάζουν στο σφυρί κοινωνικά αγαθά, δεν εντάσσονται σε αναπτυξιακό σχέδιο και δεν διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον».
Παράλληλα, αναφερόμενος στη «μικρή» ΔΕΗ σημείωσε ότι «δεν είναι καθόλου "μικρή". Πρόκειται για «φιλέτο» της εταιρείας», προσθέτοντας ότι «πωλούνται υποδομές, προσωπικό και –κατά παγκόσμια πρωτοτυπία- πελατολόγιο».
Ακόμη, ο κ. Μαχαίρας σημείωσε ότι «την ώρα που όλοι παίρνουν θέση στο γήπεδο της ενέργειας –και αναφέρομαι σε διεθνές επίπεδο– η ελληνική πολιτεία δείχνει να θέλει να βγει από αυτό, ακρωτηριάζοντας, αντί να αναπτύξει, τη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση της χώρας».
Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση δημοψηφίσματος από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τη ΔΕΗ, σημείωσε ότι «η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να συζητήσει προτάσεις, όπως αυτές του ΚΚΕ. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός μας, την ερχόμενη Δευτέρα, αυτό που τίθεται προς συζήτηση είναι η υποστήριξη του αιτήματος διεξαγωγής δημοψηφίσματος αποκλειστικά και μόνο για τη "μικρή" ΔΕΗ».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης