Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απίστευτο και όμως… ελληνικό - Ξεχωριστή πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη ΔΕΗ καταθέτει το ΚΚΕ!

tags :
Απίστευτο και όμως… ελληνικό - Ξεχωριστή πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη ΔΕΗ καταθέτει το ΚΚΕ!
Διαφωνία του ΚΚΕ επί του περιεχομένου της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ
Μετά την άρνηση συμπόρευσης με το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ αποφάσισε να καταθέσει δική του πρόταση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Ειδικότερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ανακοίνωσε πως θα κατατεθεί πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τόσο για την απελευθέρωση της ενέργειας όσο και για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ΚΚΕ «θεωρεί ότι κάθε κόμμα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει τη δική του σχετική πρόταση, όπως άλλωστε συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις».
«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κάθε κόμμα μπορεί να θέσει τις δικές του θέσεις. Όπως είναι γνωστό το ΚΚΕ έχει ήδη γνωστοποιήσει την πρότασή του, σύμφωνα με την οποία βασικό περιεχόμενο τόσο του δημοψηφίσματος όσο και της πάλης του λαϊκού κινήματος είναι η κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη "μικρή ΔΕΗ"» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Σημειώνεται πως η κίνηση του ΚΚΕ δεν εμπνέει ανησυχία στο "στρατόπεδο" του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως οι θετικές ψήφοι για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος θα μετρηθούν σωρευτικά, δηλαδή βάσει και των δύο προτάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης