Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, δική της πρόταση για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ καταθέτει και η ΔΗΜΑΡ

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, δική της πρόταση για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ καταθέτει και η ΔΗΜΑΡ
Ο Φ. Κουβέλης εισηγήθηκε να στηριχθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπό προϋποθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες
Δική της πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με βάση τις δικές της θέση και οπτική για τη «μικρή ΔΕΗ» θα καταθέσει η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως επισημαίνεται, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (δεν το ψήφισαν τα στελέχη της μειοψηφίας) στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Θωμάς Ψύρρας, Κατερίνα Μάρκου, Σπύρος Λυκούδης και Νίκη Φούντα, που απέστειλαν σχετική επιστολή, δεν συμφώνησαν στο ενδεχόμενο στήριξης πρότασης δημοψηφίσματος μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας διαφωνίες για το σκεπτικό που εξέφρασε η Κουμουνδούρου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης εισηγήθηκε να στηριχθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως με δύο επισημάνσεις, ήτοι ότι η ΔΗΜΑΡ τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, μολονότι διαφωνεί με το θέμα της πώλησης της μικρής ΔΕΗ και συνεπώς η πρόταση για δημοψήφισμα θα αφορά μόνο στο ζήτημα αυτό και ότι η εν λόγω πρόταση δεν σχετίζεται με κανένα άλλο θέμα και κυρίως με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πάντως, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου για το ζήτημα αυτό.
Σημειώνεται ότι πρόταση για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ κατέθεσε μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, με στόχο όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, την εθνικοποίηση των ενεργειακών πηγών της χώρας και των εταιρειών που εμπλέκονται στην εκμετάλλευσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης