Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δύσκολα θα αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί όπως καθορίστηκαν στις ευρωεκλογές – Παραμένει στην 3η θέση η Χρυσή Αυγή

Δύσκολα θα αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί όπως καθορίστηκαν στις ευρωεκλογές – Παραμένει στην 3η θέση η Χρυσή Αυγή
Η ΝΔ θα υποστεί ήττα, στις εκλογές ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ξεγελάσει  άλλους ψηφοφόρους με διλήμματα ηθικά και πολιτικά απαράδεκτα.
Σε πολιτική ετοιμότητα….αρχίζουν να βρίσκονται σταδιακά τα πολιτικά κόμματα καθώς η εκλογολογία για τον Οκτώβριο οργιάζει και όλοι κατανοούν ότι τα πάντα ρει, τα πάντα είναι πιθανά.
Με βάση ενδείξεις, αλλά και ορισμένα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων οι πολιτικοί συσχετισμοί όπως καθορίστηκαν στις ευρωεκλογές δεν έχουν αλλάξει.
Η διαφορά του 4% μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ παραμένει ενώ η Χρυσή Αυγή εμφανίζει οριακή αύξηση, το ΠΑΣΟΚ – Ελιά διατηρεί τα ποσοστά των ευρωεκλογών ενώ ξεφουσκώνει….το Ποτάμι.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν ανακάμπτει.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, χθες σε ομιλία του  προσδιόρισε ως νέο εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, όποτε γίνουν οι εκλογές, να αποτελέσει τον τρίτο πόλο, να είναι δηλαδή το τρίτο κόμμα, για να πάρει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν είναι εθνικά επιτρεπτό να πάρει η Χρυσή Αυγή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Το δίλημμα που έθεσε το ΠΑΣΟΚ, προφανώς είναι πολιτικά απαράδεκτο γιατί υποτιμάει τους 536.910 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την γνωστή συνταγή των διλλημάτων για να επηρεάσει την κοινή γνώμη.
Στις ευρωεκλογές….σκόπιμα κατέβασε το πήχη στο 5% με 5,5% και ταυτόχρονα προειδοποιούσε ότι αν καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει και η κυβερνητική σταθερότητα.
Το δίλλημα έπιασε, πολίτες ξεγελάστηκαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα που έχει συνδεθεί με την χρεοκοπία της Ελλάδος, χωρίς για όλα να ευθύνεται ο Βενιζέλος.
Οι ευθύνες του Βενιζέλου εδράζονται στο αποτυχημένο PSI+.
Το ΠΑΣΟΚ ήδη προετοιμάζει την πολιτική του ατζέντα.
Δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ το νέο δίλλημα δεν θα έχει αποδέκτες.
Όχι μόνο γιατί η Χρυσή Αυγή θα παραμείνει τρίτο κόμμα αλλά κυρίως γιατί το δίλλημα του ΠΑΣΟΚ ότι δεν είναι εθνικά επιτρεπτό να πάρει η Χρυσή Αυγή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης είναι επιχείρημα αστείο, πολιτικά κενό και αποδεικνύει πανικό.
Το ΠΑΣΟΚ κατέφερε να ξεγελάσει τους πολίτες στις ευρωεκλογές και το δίλλημα ψηφίστε το ΠΑΣΟΚ να μην πέσει η κυβέρνηση έπεισε.
Η Ελλάδα αργά η γρήγορα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ή τον Οκτώβριο του 2014 ή τον Μάρτιο του 2015.
Το δίλημμα δεν μπορεί να είναι αν θα λάβει η Χρυσή Αυγή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αλλά αν υπάρχει σχέδιο συνεργασίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ή αν το ΠΑΣΟΚ συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αν είναι πρώτο κόμμα.
Το ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικός χαμαιλέοντας δηλαδή μεταμορφώνεται κατά το δοκούν για να παραμείνει στην εξουσία.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν ιστορικές ευθύνες για την πορεία της Ελλάδος….αλλά στις προσεχείς εκλογές, από την εξίσωση δεν μπορεί να βγει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι πρώτο κόμμα, ούτε η Χρυσή Αυγή που θα είναι τρίτο κόμμα.
Η Χρυσή Αυγή, εκ των πραγμάτων θα αποδειχθεί ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.
Η ΝΔ θα υποστεί ήττα, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ξεγελάσει  άλλους ψηφοφόρους με διλήμματα ηθικά και πολιτικά απαράδεκτα.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης