Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκλείει σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για τη μικρή ΔΕΗ η κυβέρνηση – Βούλτεψη (κυβ.εκπρόσωπος) - Δεν είναι ομοειδείς οι προτάσεις

tags :
Αποκλείει σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για τη μικρή ΔΕΗ η κυβέρνηση – Βούλτεψη (κυβ.εκπρόσωπος) - Δεν είναι ομοειδείς οι προτάσεις
Κάθε κόμμα και μια πρόταση για δημοψήφισμα
Αν και το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ εισάγεται σήμερα προς συζήτηση στο α’θερινό τμήμα της Βουλής, το ενδιαφέρον στρέφεται στις πολιτικές εξελίξεις και συγκεκριμένα στο κατά πόσο είναι δυνατό να περάσουν οι προτάσεις των κομμάτων για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο.
Αν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή) έχουν ανακοινώσει ότι θα καταθέσουν δικές τους προτάσεις δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές χωριστές προτάσεις.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας πως οι προτάσεις που προωθούνται από τα κόμματα δεν είναι ομοειδείς.
«Οι μόνες που συμπίπτουν, όπως τις ακούω εγώ, είναι του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής», ενώ διαφορετικές είναι οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πάντως πως «οι προτάσεις θα κατατεθούν και θα εξεταστούν από το επιστημονικό συμβούλιο. Η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να συγκαλέσει την Ολομέλεια».
Μήνυμα που έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με την «προσωπική άποψη» που εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι μπορούν να αθροιστούν οι χωριστές προτάσεις και οι υπογραφές των 120 βουλευτών που απαιτούνται προκειμένου να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής και να συζητηθεί το αίτημα αυτό.
Μάλιστα ο κ.Μεϊμαράκης είχε αφήσει ανοιχτό η Ολομέλεια να συγκληθεί εκτάκτως το Σαββατοκύριακο.
Όσον αφορά το μείζον θέμα της ενοποίησης των προτάσεων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ότι δεν μπορούν να συνυπολογιστούν διαφορετικές προτάσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ ακόμα και εάν όλες δεν συμφωνούν με την πώληση της Επιχείρησης.
Όπως είπε μπορούν να συνυπολογιστούν προτάσεις που είναι σχεδόν ταυτόσημες, κάτι που δεν διαφαίνεται τουλάχιστον βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά από τις θέσεις που έχουν διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ.
Και αν όλη η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν 120 βουλευτές, για το εάν οι προτάσεις τους μπορούν να αθροιστούν και για το εάν θα συνέλθει εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής, το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι ότι τελικά το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να διεξαχθεί μια και είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εγκρίνουν τη διεξαγωγή του.


(πρώτη ενημέρωση 8 Ιουλίου 09:19)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης