Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι) – Εθνική υπόθεση το χρέος – Προτείνει διακομματική συμφωνία για τη διαπραγμάτευσή του

Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι) – Εθνική υπόθεση το χρέος – Προτείνει διακομματική συμφωνία για τη διαπραγμάτευσή του
Υπάρχουν σημεία συνεργασίας και με ΠΑΣΟΚ και με Ν.Δ. και με ΣΥΡΙΖΑ και με ΔΗΜΑΡ, τόνισε σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών
Εθνική υπόθεση χαρακτήρισε το χρέος ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος πρότεινε να συγκροτηθεί μια «εθνική ομάδα» προκειμένου να το διαπραγματευθεί.
«Το χρέος δεν αφορά τα κόμματα, αφορά τα παιδιά μας. Είναι μια εθνική υπόθεση. Πρέπει να κάνουμε μια εθνική ομάδα και να πάμε να συζητήσουμε για το χρέος», ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και πρόσθεσε ότι πρωτίστως Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συνεννοηθούν ώστε να οριστεί μια διαπραγματευτική ομάδα από επιφανείς έλληνες οικονομολόγους που θα διαπραγματευτούν με τους εταίρους μας.
Ερωτηθείς σχετικά με τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το ενδιαφέρον θα ήταν ο κ. Βενιζέλος να μιλά για τα πράγματα που χρεώνεται σε αυτή την κυβέρνηση. Προέχει το ΠΑΣΟΚ να εξηγήσει γιατί δεν μπόρεσε να βελτιώσει την κυβέρνηση και αντί να πηγαίνομε σε καλύτερες κυβερνήσεις πηγαίνουμε σε χειρότερες. Αυτό θα έπρεπε να συζητά το ΠΑΣΟΚ και όχι το πώς θα ξαναστήσουμε ένα παιχνίδι για να είμαστε ξανά μέσα στα πράγματα».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασιών τόνισε ότι «υπάρχουν σημεία συνεργασίας και με το ΠΑΣΟΚ και με τη Νέα Δημοκρατία και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ΔΗΜΑΡ και αυτά είναι τα προβλήματα της χώρας».
Επισήμανε μάλιστα ότι πρώτος έθεσε το θέμα των συνεργασιών για να συμπληρώσει ότι «ως νέος θα μπορούσα να κάτσω απέξω και να πετροβολώ» και τόνισε ότι «πρέπει να πάμε σε μια συμμαχία του 51%».
Κληθείς να απαντήσει σχετικά με την ιδεολογική τοποθέτηση του κόμματος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ο ναυαγός στη θάλασσα κι εμείς που είμαστε στη βάρκα, λέμε, να πετάξουμε το αριστερό σωσίβιο ή το δεξιό; Από πότε ο κρατισμός είναι αριστερή ιδεολογία; Αν το δεις με όρους σύγχρονης αριστεράς, το να είσαι κρατιστής είναι δεξιό. Με αυτούς τους όρους, εγώ αρνούμαι να τοποθετηθώ, γιατί θα έπρεπε να δίνω συνέχεια εξηγήσεις. Σας χαρίζω το αριστερά και το δεξιά. Εντάσσομαι στον προοδευτικό χώρο. Στο ευρωκοινοβούλιο είμαστε ανεξάρτητοι συνεργαζόμενοι με την σοσιαλιστική ομάδα».
Όσον αφορά τις εκλογές και το εκλογικό σύστημα σημείωσε ότι «το εκλογικό σύστημα της χώρας δίνει προβάδισμα στο πρώτο κόμμα. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο όλη η αντιπολίτευση να ενωθεί να κάνει μια κυβέρνηση. Συνομιλιτής πάντα σε μια εκλογική μάχη θα είναι αυτός που βγαίνει πρώτος. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πούμε που συμφωνούμε. Θα είμαστε έτοιμοι πολύ πριν τις εκλογές και ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι πρώτος».
Μάλιστα, όπως σημείωσε στις 21 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν οι κυβερνητικές προτάσεις του Ποταμιού, επισημαίνοντας ότι τότε θα τεθούν οι προτεραιότητες του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης