Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεγονός η… 5η διαφορετική πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη ΔΕΗ – Κατατέθηκε από 15 ανεξάρτητους βουλευτές

Γεγονός η… 5η διαφορετική πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη ΔΕΗ – Κατατέθηκε από 15 ανεξάρτητους βουλευτές
Την Πέμπτη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
Μετά το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή, πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη ΔΕΗ καταθέτουν και 15 ανεξάρτητοι βουλευτές.
Ειδικότερα, 15 ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι έλκουν την πολιτική τους καταγωγή από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κατέθεσαν σήμερα πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη «μικρή» ΔΕΗ.
Η πρόταση υπογράφεται από τους κ.κ. Πάρις Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Σταυρογιάννης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κώστας Γιοβανόπουλος, Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Κασαπίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταβρής, Θόδωρος Παραστρατίδης, Πέτρος Τατσόπουλος, Θοδώρα Τζάκρη.
Σημειώνεται πως η ψηφοφορία επί τους κρίσιμου νομοσχεδίου αναμένεται να διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη. Για την Πέμπτη έχει προαναγγείλει την κατάθεση της δικής του πρότασης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δεδομένα...
Την Πέμπτη, δηλαδή μία μέρα μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρότασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη «μικρή» ΔΕΗ.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ευελπιστεί πως θα αποσπάσει τις 120 ψήφους, θα καταθέσει την πρότασή του την προσεχή Πέμπτη. Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη το θερινό τμήμα της Βουλής αναμένεται να εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο.
Στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί διάχυτη αισιοδοξία, καθώς ευελπιστεί πως θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 120 βουλευτές, παρά το γεγονός πως Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ θα καταθέσουν διαφορετικές προτάσεις.
Άλλωστε, το ενδεχόμενο οι θετικοί ψήφοι να προσμετρηθούν σωρευτικά, δηλαδή και από τις τέσσερις διαφορετικές προτάσεις, είναι αρκετά πιθανό. Το θέμα αναμένεται να επιλυθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.
Από την κυβέρνηση ωστόσο, επισημαίνουν πως η ψηφοφορία επί του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει. Αντίθετα, διαμηνύουν πως η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί με το άνοιγμα της Ολομέλειας της Βουλής, δηλαδή στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται πως για να πραγματοποιηθεί η σχετική ψηφοφορία πρέπει να διαλυθούν τα θερινά τμήματα και να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής.

Ευ. Μεϊμαράκης: Δεκτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αν συγκεντρώσει 120 υπογραφές
Να αποκλιμακώσει την πολιτική ένταση που επικρατεί λόγω της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ επιχειρεί η κυβέρνηση, μέσω του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να δεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και εφόσον συγκεντρωθούν 120 υπογραφές βουλευτών να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια της Βουλής, για να συζητηθεί η πρόταση για το δημοψήφισμα.
Όπως τόνισε, πρόκειται για προσωπική του άποψη, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αντανακλά τις κυβερνητικές προθέσεις.
«Εφόσον οι προτάσεις είναι ομοειδείς, δεν βρίσκω το λόγο γιατί θα πρέπει να μην συζητηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Βέβαια η ρελάνς της κυβέρνησης γίνεται εκ του ασφαλούς, καθώς εκτιμάται ότι ακόμη και αν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα σχετικά με τη «μικρή» ΔΕΗ, καταφέρει να συγκεντρώσει 120 υπογραφές βουλευτές, δεν πρόκειται να συγκεντρώσει 180 υπογραφές στη συνέχεια, προκειμένου να εγκριθεί.
Ωστόσο σε μια τέτοια περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ετερόκλητο αντικυβερνητικό μπλοκ θα έχει επιτύχει τον στόχο των 120 βουλευτών με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκλογή ή μη του προέδρου της δημοκρατίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης