Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τη μικρή ΔΕΗ – «Κόντρα» Μανιάτη (ΥΠΕΚΑ) – Λαφαζάνη (ΣΥΡΙΖΑ) με σκληρούς χαρακτηρισμούς

tags :
Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τη μικρή ΔΕΗ – «Κόντρα» Μανιάτη (ΥΠΕΚΑ) – Λαφαζάνη (ΣΥΡΙΖΑ) με σκληρούς χαρακτηρισμούς
Απόψε η ψηφοφορία στο α' θερινό τμήμα της Βουλής
Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στο α’ θερινό τμήμα της Βουλής η συζήτηση για τη μικρή ΔΕΗ ενώ για σήμερα το βράδυ είναι προγραμματισμένη και η ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για επιθετική ρητορική που προσλαμβάνει εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά.
Ο κ.Μανιάτης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για τακτικισμό αναφορικά με την πρόταση για δημοψήφισμα επί του νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας πως «το δημοψήφισμα είναι κίνηση καθαρά τακτικής, προκειμένου να ξεφύγουμε από το θέμα που είναι η συζήτηση της ΔΕΗ, με φόντο το πρόβλημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας».
Αναφορικά με το νομοσχέδιο ο κ.Μανιάτης υποστήριξε ότι διασφαλίζονται πλήρως τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ, καθώς και οι προνομιακές δεσμεύσεις υπέρ των τοπικών κοινωνιών ενώ διαβεβαίωσε ότι θα διατηρηθούν και τα κοινωνικά τιμολόγια τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να θιγεί ούτε κατά κεραία το κοινωνικό τιμολόγιο».
Επιπλέον, επανέλαβε ότι τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα πάνε ούτε στους δανειστές ούτε στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στο Ταμείο της ΔΕΗ για επενδύσεις και αναβάθμιση των υποδομών της.
Στην επιχειρηματολογία του υπουργού απάντησε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ.Μανιάτης είναι εκτός τόπου και χρόνου.
«Νομίζω ότι είναι από τις πιο σπάνιες φορές που ακούς έναν υπουργό για ένα τόσο κρίσιμο θέμα να είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου. Ήταν μία παρέμβαση του κυρίου υπουργού, η οποία δεν είχε καμία απολύτως επαφή με τα πράγματα. Λες και έκανε μία γενική διάλεξη για την Ευρώπη και για τη δήθεν ευρωπαϊκή στρατηγική χωρίς να γνωρίζει τι γίνεται σ’ αυτήν τη χώρα, τι γίνεται στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει μία ιστορία, έχει ειδικά προβλήματα, έχει ειδικές ανάγκες, χρειάζεται μια στρατηγική. Για αυτήν δεν μας είπατε σχεδόν τίποτα. Αντίθετα πήγατε να καλυφθείτε πίσω από ένα γενικό πέπλο…» ανέφερε ο κ.Λαφαζάνης απευθυνόμενος στον υπουργό ΠΕΚΑ.
Πάντως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή καθώς σε αυτήν πρόκειται να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ αλλά και να θέσει το πλαίσιο της πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το δημοψήφισμα κατά του νομοσχεδίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης