Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) – Με τον πυρήνα των απόψεων της ΔΗΜΑΡ η διαφωνία της Αικ. Μάρκου

Ν. Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) – Με τον πυρήνα των απόψεων της ΔΗΜΑΡ η διαφωνία της Αικ. Μάρκου
Σαφέστατα αθροίζεται με τις άλλες προτάσεις το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ από τη ΔΗΜΑΡ, όχι όμως πολιτικά, σημείωσε
Την άποψη ότι η ανεξαρτητοποίηση της Αικ. Μάρκου έχει να κάνει με τη διαφωνία της με τον πυρήνα των απόψεων της Δημοκρατικής Αριστεράς και όχι με τις πρόσφατες εξελίξεις, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η κ. Μάρκου «διαφωνεί με τον πυρήνα, κυρίως, των απόψεων της ΔΗΜΑΡ και της ανανεωτικής Αριστεράς, όπως διατυπώνονται διαχρονικά, μεταπολιτευτικά έως σήμερα.
»Ουσιαστικά λέει ότι δεν μπορεί να ανήκει σε ένα κόμμα που είναι κατά της Εκκλησίας, διεθνιστικό και ουσιαστικά υποδαυλίζει την αναρχία και την ανομία της χώρας. Αυτό προκύπτει από την επιστολή (ότι ήταν σε λάθος κόμμα), δεν το λέω εγώ. Όταν τη δεχθήκαμε, δεν τη ρωτήσαμε τι πιστεύει για την Εκκλησία. Ρωτήσαμε αν θέλει να μπει στο ψηφοδέλτιο με τις διαχρονικές αρχές της ΔΗΜΑΡ και προφανώς τις ήξερε ή θα έπρεπε να τις γνωρίζει, οπότε δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει», ανέφερε.
Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ τόνισε ότι «σαφέστατα αθροίζεται με τις άλλες προτάσεις», πρόσθεσε όμως ότι δεν μπορεί να συναθροιστεί πολιτικά, αναφερόμενος στις δηλώσεις Λυκούδη.
«Αυτό λέει ο κ. Λυκούδης, ότι υπάρχει μια σαφής διαφοροποίηση της ΔΗΜΑΡ από την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς σε ό,τι αφορά την ενέργεια, τις αποκρατικοποιήσεις κ.τ.λ. Αυτό ακριβώς προσπαθήσαμε να διατυπώσουμε με την πρότασή μας και σαφέστατα γίνεται και γι' αυτό συνυπέγραψε ο κ. Λυκούδης, με την ένστασή του», σημείωσε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν συνυπογράψαμε καμία θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς διότι θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές επιλογές υπάρχει διαφορά έντονη και απόσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης