Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιώργος Χαρβαλιάς: Δικάστε τους τώρα! Κρατική αυθαιρεσία με στοιχεία πολιτικής δίωξης η υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Γιώργος Χαρβαλιάς: Δικάστε τους τώρα! Κρατική αυθαιρεσία με στοιχεία πολιτικής δίωξης η υπόθεση της Χρυσής Αυγής
Οι κυρίες ανακρίτριες επιεικώς έχουν χάσει τη μπάλα...
Σε κραυγαλέα περίπτωση κρατικής αυθαιρεσίας με σαφή στοιχεία πολιτικής δίωξης εξελίσσεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έπειτα και από την προφυλάκιση του ντε φάκτο υπαρχηγού της, Ηλία Κασιδιάρη.
Προσέξτε: Ο Κασιδιάρης είχε προσαχθεί τον περασμένο Oκτώβριο ως κατηγορούμενος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Χθές οδηγήθηκε στη φυλακή με την  κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής για την τροφοδοσία, υποτίθεται, της εγκληματικής οργάνωσης και τελικό στόχο την… κατάλυση του πολιτεύματος ! Μόνο που το «οπλοστάσιο» του Κασιδιάρη εξαντλείτο σε δύο κυνηγετικά λιανοντούφεκα και μάλιστα δηλωμένα.  Δηλαδή δύναμη πυρός αμελητέα, ικανή μόνο για να βάλεις κάνα κοτσύφι στη τσάντα…
Επομένως είναι φανερό ότι οι κυρίες ανακρίτριες, επιεικώς έχουν χάσει τη μπάλα, αφού σύμφωνα με το σκεπτικό τους, θα έπρεπε να έχουν μπουζουριαστεί αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνες που κρατούν κυνηγετικά όπλα, νόμιμα ή παράνομα και θεωρητικώς θα μπορούσαν να… καταλύσουν τη δημοκρατία!
Η πασιφανής αντίφαση της κατηγορίας με τα… ευρήματα, παραπέμπει δυστυχώς σε άλλου είδους κίνητρα για την φυλάκιση του Κασιδιάρη. Περισσότερο φαίνεται για πράξη πολιτικής αντεκδίκησης με ταπεινά κομματικά ελατήρια, παρά για  απονομή δικαιοσύνης,  έστω και σε προκαταρκτικό στάδιο.
Μόνο που η «Χρυσή Αυγή» δεν προήλθε από κοινοβουλευτική…παρθενογένεση.   Αποτελεί την τρίτη σε μέγεθος πολιτική δύναμη της χώρας και ο ίδιος ο Κασιδιάρης, παραλίγο να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών για το δήμο της Αθήνας, ψηφιζόμενος από το 16% των Αθηναίων.
Την προσωπική μου γνώμη  για τον περιβόητο «Λαικό Σύνδεσμο» την  έχετε ξαναδιαβάσει. Ζημιά και μόνον ζημιά έκανε στο πατριωτικό κίνημα και στη λαική δεξιά που αν είχε σήμερα υγιή έκφανση όπως τα μεγάλα συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης, θα είχε πάρει όλο το χαρτί. Δυστυχώς τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, παρότι υποδύονται τους «Ελληνες εθνικιστές», είναι…κολλημένοι με τον Αδόλφο σε επίπεδο ιδεοληψίας που μοιραία νομιμοποιεί τον χαρακτηρισμό τους ως ναζιστών. Και οι ναζιστές πατριωτική υπηρεσία δεν προσφέρουν…
Από κει και πέρα εγώ δεν θα κατακρίνω το μισό εκατομμύριο συμπολιτών μου που τους ψήφισε ως αντισυστημική επιλογή. Ούτε θα ποινικοποιήσω εκ των προτέρων οποιαδήποτε ιδεολογία, όσο ακραία και αν είναι.
Επομένως το λιγότερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση (με τον…παρεμβατισμό που την διακρίνει), είναι να επισπεύσει σε χρόνο μηδέν τις δικαστικές διαδικασίες ώστε να οδηγηθούν οι δέκα εκλεγμένοι βουλευτές σε μία έντιμη δίκη. Από εδώ και μπρός για οτιδήποτε συμβεί στη φυλακή και μάλιστα σε άτομα με αποδεδειγμένα ασταθή ψυχισμό, ευθύνη θα φέρουν συγκεκριμένα πρόσωπα. Με ονοματεπώνυμο…

Άρθρο του Γιώργου Χαρβαλιά στην εφημερίδα Δημοκρατία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης