Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τους ισχυρούς διμερείς δεσμούς Ελλάδας – ΗΠΑ επιβεβαίωσαν Σαμαράς – Biden (ΗΠΑ) – Στην ατζέντα Κύπρος και Ουκρανία

Τους ισχυρούς διμερείς δεσμούς Ελλάδας – ΗΠΑ επιβεβαίωσαν Σαμαράς – Biden (ΗΠΑ) – Στην ατζέντα Κύπρος και Ουκρανία
Συμφωνία ότι απαιτείται μια ενιαία στάση από την ΕΕ και τις ΗΠΑ για την ουκρανική κρίση
Τους ισχυρούς διμερείς δεσμούς και τη συμμαχία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Jo Biden.
«Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τους ισχυρούς διμερείς δεσμούς και τη συμμαχία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, στην οποία υπογραμμίζεται ότι στην ατζέντα της συνομιλίας κυριάρχησαν τα θέματα της Κύπρου και των εξελίξεων στην ανατολική Ουκρανία.
Για το ζήτημα της Ουκρανίας, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι κ.κ. Σαμαράς και Biden «συμφώνησαν πως η συνέχιση της ρωσικής παροχής βαρέων όπλων και εξοπλισμού στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, απαιτεί μια σταθερή και ενιαία απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
«Όσον αφορά στην Κύπρο, ο αντιπρόεδρος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Σαμαρά για το πρόσφατο ταξίδι του στο νησί, τον Μάιο και οι ηγέτες συζήτησαν την σθεναρή υποστήριξή τους για μια συνολική διευθέτηση της σύγκρουσης που θα επανενώνει την Κύπρο σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης