Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Ξεκούρδιστο παιχνίδι η κυβέρνηση - Η Ελλάδα δεν θα σωθεί εάν δεν στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις

Στ. Θεοδωράκης: Ξεκούρδιστο παιχνίδι η κυβέρνηση - Η Ελλάδα δεν θα σωθεί εάν δεν στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας τόνισε ότι «η χώρα δε θα αλλάξει αν δεν υπάρξουν μεγάλες συνεργασίες»
Στην Κω βρέθηκε για λίγες ώρες ο επικεφαλής του κόμματος, «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης στα πλαίσια της καλοκαιρινής του περιοδείας.
Μιλώντας στον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό για τον τουρισμό, το ενδεχόμενο εκλογών, τις συνεργασίες, τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και για τις κυβερνητικές προτεραιότητες του Ποταμιού που θα παρουσιαστούν στην Αθήνα στις 21 Σεπτεμβρίου.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας τόνισε ότι «η χώρα δε θα αλλάξει αν δεν υπάρξουν μεγάλες συνεργασίες».
«Μίλησα εξ αρχής, ενώ ήταν εύκολο να αρχίζω να λέω ότι κανείς καλός δεν υπάρχει πουθενά και μόνο εμείς είμαστε οι καλοί και να βγάζω ένα αφοριστικό λόγο, είπα εξ αρχής ότι “το Ποτάμι έχει στο DNA του τη συνεργασία”.
Πρόσεξε όμως, τη συνεργασία όχι για να σωθούν τα κόμματα, όχι για να σωθούν όπως είπα πριν οι μαθουσάλες της πολιτικής, αλλά για να σωθεί η χώρα, για να βρούμε λύσεις. Άρα το Ποτάμι έχει στο DNA του το διάλογο, έχει στο DNA του τη συνεργασία, θα συνεργαστούμε, αλλά αποκρινόμαστε σε συγκεκριμένες προτάσεις αν θεωρούμε ότι δεν είναι εκ του πονηρού, για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Ακόμη διευκρίνισε: «Είτε μας φωνάξει η Νέα Δημοκρατία, είτε μας φωνάξει ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα εμείς θα δώσουμε το παρόν και θα πούμε την άποψή μας, γιατί έχουμε ανάγκη από λύσεις. Έχω την εκτίμηση όμως ότι τα παλιά κόμματα δεν ενδιαφέρονται για συνεργασίες, ενδιαφέρονται είτε να τους προσφέρεις ένα δεκανίκι, να τους βοηθάς, να σου πετάξουν μία λιμουζίνα και δύο υφυπουργεία και να πεις κι εσύ ο πεινασμένος τα πήρα και σε βοηθάω, ενδιαφέρονται γι΄ αυτό».
Κληθείς να σχολιάσει την κυβέρνηση την χαρακτήρισε κάτι σαν ξεκούρδιστο παιχνίδι, «δηλαδή κάνει κάποιες παράταιρες κινήσεις το τελευταίο διάστημα, που δείχνουν ότι έχει χάσει την όποια δυναμική είχε».
«Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, έτσι; Γιατί το συμφέρον όλων μας είναι η Κυβέρνηση, η εκάστοτε Κυβέρνηση να είναι μια Κυβέρνηση σχεδιασμού, που συζητάει, που διαφωνείς, που παλεύεις μερικά πράγματα, αλλά που υπάρχει.
Έχω την αίσθηση λοιπόν ότι αυτό έχει χαθεί, φάνηκε και με τον τελευταίο ανασχηματισμό, είναι απίστευτες οι επιλογές του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, πήραν ανθρώπους από τα τηλεοπτικά παράθυρα των μεταμεσονύχτιων εκπομπών και είπαν εσύ θα γίνεις Υπουργός και δεν μπορώ να αντιληφθώ ποιο είναι το σκεπτικό τους» επισήμανε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης