Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Σαμαρά και Erdogan - Συγχαρητήρια του Πρωθυπουργoύ στον ισχυρό «άνδρα» της Τουρκίας

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Σαμαρά και Erdogan - Συγχαρητήρια του Πρωθυπουργoύ στον ισχυρό «άνδρα» της Τουρκίας
Διθυραμβικά τα σχόλια του τουρκικού Τύπου
(upd)Τηλεφωνική επικοινωνία με τον R.T. Erdogan είχε σήμερα το απόγευμα ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα πρόεδρος της Τουρκίας.
Ειδικότερα, ο Αντ. Σαμαράς συνεχάρη τον R.T. Erdogan για την εκλογική του νίκη στις χθεσινές προεδρικές εκλογές.
Μάλιστα, όπως διαρρέουν αξιωματούχοι από το Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Συγχαρητήρια από Putin και Merkel
Θερμά συγχαρητήρια από τον Vladimir Putin και την Angela Merkel έλαβε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Τουρκίας, R.T. Erdogan.
Στον απόηχο της συντριπτική νίκης του R.T. Erdogan, o πρόεδρος της Ρωσίας συνεχάρη τον Τούρκο ομόλογό του, καθιστώντας αναγκαία τη διατήρηση των στενών σχέσεων των δύο χωρών.
«Οι ηγέτες Ρωσίας και Τουρκίας εξέφρασαν την ελπίδα να συνεχιστεί η περαιτέρω ανοδική ανάπτυξη των σχέσεων στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Συγχαρητήριο μήνυμα στον Τούρκο Πρόεδρο απέστειλε και η Καγκελάριος της Γερμανίας υπογραμμίζοντας ωστόσο, τις σημαίνουσες προκλήσεις της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.
«Την Γερμανία και την Τουρκία συνδέει συνεργασία στενή και γεμάτη εμπιστοσύνη. Αποτελεί προσωπικό μου στόχο η περαιτέρω εμβάθυνση των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας από κοινού μαζί σας, για την ευημερία των πολιτών μας» επισημαίνει το γερμανικό τηλεγράφημα.

Διθυραμβικά τα σχόλια του τουρκικού Τύπου
Διθυραμβικά ήταν τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου στον απόηχο της εκκωφαντικής νίκης του R.T. Erdogan στις χθεσινές προεδρικές εκλογές.
«Ο 12ος Πρόεδρος ο Ερντογάν» (Zaman), «Η ιστορική νίκη του Ερντογάν» (Haberturk), «Ο άνθρωπος του λαού πάει στο Προεδρικό Μέγαρο της Τσάνκαγια με το 52% της στήριξης. Εκλέξαμε τον εκτελεστικό Πρόεδρο μας» (Sabah), «Τερμάτισε στην αναμέτρηση από τον πρώτο γύρο» (Milliyet), «Καλώς ήρθες νέα Τουρκία» (Yeni Safak), «CHP + MHP + Γκιουλενιστές και 12 ακόμα κόμματα σβήστηκαν από το χάρτη. Δεν μπορούν να αλλάξουν το πεπρωμένο» (Takvim), «Ο λαός για ένατη φορά έδωσε το πράσινο φως στον ‘Αρχηγό'» (Yeni Akit) είναι μερικούς από τους τίτλους των μεγαλύτερων τουρκικών εφημερίδων.
Ωστόσο, στο στρατόπεδο των ηττημένων «Κεμαλικών» επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς τα σχόλια των αντι-κυβερνητικών εφημερίδων είναι αρκετά δεικτικά: «Αναζητείται γλάστρα να κάνει τον Πρωθυπουργό» (Sozcu), «Η ψήφος είναι αρκετή για το Προεδρικό Μέγαρο, αλλά δεν αρκεί για την εισαγωγή προεδρικού συστήματος» (Taraf), «Διαμάχη για τον Γκιουλ στο ΑΚΡ προτού ο Ερντογάν αναλάβει την Προεδρία» (Cumhuriyet), «Ελέγχει το χρήμα και τα Μέσα ενημέρωσης , ελέγχει το κράτος και κέρδισε με το 51,8% των ψήφων: Η μισή χώρα δεν τον θεωρεί ως νόμιμο Πρόεδρο» (Birgun).
Σημειώνεται πως ο R.T. Erdogan έλαβε το 51,96% των ψήφων, καταλαμβάνοντας τον προεδρικό θώκο, δίχως να απαιτείται δεύτερος γύρος εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης