Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συσπείρωση και «ανοίγματα» το ζητούμενο σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενόψει και της προεδρικής εκλογής – Οι σχεδιασμοί και τα εμπόδια

tags :
Συσπείρωση και «ανοίγματα» το ζητούμενο σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενόψει και της προεδρικής εκλογής – Οι σχεδιασμοί και τα εμπόδια
Θέμα ωρών η επιστροφή του Ανδρέα Λοβέρδου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
Σε πλήρη εξέλιξη – έστω και παρασκηνιακά - είναι το σχέδιο των κυβερνητικών εταίρων για την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής τους δύναμης σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο και ενόψει της προεδρικής εκλογής τον προσεχή Φεβρουάριο.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα προτείνει υποψήφιο για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κρίσιμα νομοσχέδια που ακολουθούν, αυξάνει την πίεση στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι επιθυμούν αφενός τη διεύρυνση της κοινοβουλευτικής του δύναμης και αφετέρου τη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα τους οδηγήσει στην επίτευξη του μαγικού αριθμού των «180» βουλευτών.
Στη ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Άδωνις Γεωργιάδης έχει κάνει ανοίγματα προς τον Γ. Καρατζαφέρη και το ΛΑΟΣ (για τον οποίο έχουν εκφράσει θετικά σχόλια αρκετοί βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ, όπως οι Βορίδης, Ντινόπουλος, Στυλιανίδης) ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση για επαναπατρισμό όλων των στελεχών που ανήκουν στην κεντροδεξιά παράταξη.
Και αν τα «ανοίγματα» αυτά δεν αναμένεται να συνοδευτούν από πιο επίσημες κινήσεις εντός του Σεπτεμβρίου, μια και από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύεται πως προέχουν άλλα πιο φλέγοντα ζητήματα, στο ΠΑΣΟΚ θεωρείται πως είναι θέμα ωρών η επιστροφή του Ανδρέα Λοβέρδου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό άλλωστε προανήγγειλε χθες ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι θέμα ημερών η επιστροφή του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και ότι απομένουν απλώς κάποια πρακτικά ζητήματα να ρυθμιστούν μεταξύ του ίδιου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Την ίδια πορεία αναμένεται να ακολουθήσει και ο Χρήστος Αηδόνης, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή προσδιορίζεται για τον Σεπτέμβριο.
Πάντως, και παρά τις κινήσεις διεύρυνσης και συσπείρωσης σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα προβλήματα δεν λείπουν από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.
Η ΝΔ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι αντιμέτωποι με τα διαδοχικά «αντάρτικα» γαλάζιων βουλευτών σε μια σειρά θεμάτων της κυβερνητικής πολιτικής ενώ στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται οι έριδες τόσο για την πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία του κόμματος (βλέπε τις πρόσφατες αιχμές Καρχιμάκη κατά Βενιζέλου) όσο και για τις παράλληλες εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.
Αν και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κρατά χαμηλούς τόνους, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λ.Γρηγοράκος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της δημοκρατικής παράταξης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης