Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηχηρές διαφοροποιήσεις εντός της ΝΔ για το προσκλητήριο της κεντροδεξιάς πανστρατιάς – Διάσταση απόψεων για το πολιτικό «άνοιγμα»

tags :
Ηχηρές διαφοροποιήσεις εντός της ΝΔ για το προσκλητήριο της κεντροδεξιάς πανστρατιάς – Διάσταση απόψεων για το πολιτικό «άνοιγμα»
Μητσοτάκης: Όχι σε οποιαδήποτε επιστροφή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Ηχηρές διαφοροποιήσεις καταγράφονται στο εσωτερικό της ΝΔ σχετικά με το προσκλητήριο διεύρυνσης και συσπείρωσης του κεντροδεξιού χώρου προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο ανάληψης της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ.
Το προσκλητήριο, όπως τουλάχιστον αυτό εκφράστηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη, απευθύνεται στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρη αλλά και σε άλλες πολιτικές προσωπικότητες της κεντροδεξιάς που έχουν απομακρυνθεί από τη ΝΔ (Π.Καμμένος, Β.Πολύδωρα, Χρ.Ζώη, κοκ).
Στην πρόσκληση αυτή έχει ήδη ανταποκριθεί θετικά ο Γ.Καρατζαφέρης, ο οποίος αν και έχει αποκλείσει κατηγορηματικά την επιστροφή του στη ΝΔ (κάτι που διευκολύνει τη συνεργασία των δύο πλευρών, καθώς κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς την πολιτική κόντρα μεταξύ του Γ.Καρατζαφέρη και του Κ.Καραμανλή), υποστηρίζει ότι θα συνδράμει – και εφόσον αλλάξει η κυβερνητική πολιτική – προκειμένου να μην πέσει η εξουσία στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιθέτως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αρνήθηκαν κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας, κάνοντας λόγο για κατάντια της ΝΔ.
Αντιδράσεις όμως δεν υπάρχουν μόνο από τους αποδέκτες του προσκλητηρίου, αλλά και στο εσωτερικό της ΝΔ.
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκη, ο οποίος επί της ουσίας εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στα ανοίγματα προς τη λαϊκή Δεξιά και κυρίως προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Όπως είπε (στην τηλεόραση του Mega) ο κ.Μητσοτάκης, δεν είναι διατεθειμένος και δεν πρόκειται να κάτσει στα ίδια έδρανα με κάποιους που τα προηγούμενα χρόνια τον αποκαλούσαν «γερμανοτσολιά και φασίστα».
Αντιθέτως, τόνισε πως η ΝΔ πρέπει να στραφεί στον χώρο του κέντρου, ο οποίος, όπως είπε,  «σήμερα είναι πολιτικά ορφανός».
«Σε αυτό τον χώρο συντάσσονται οι πραγματικά δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Οι δυνάμεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση κυρίως δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα και πολλοί άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία ως το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί σε αυτούς τους πολίτες, πρωτίστως μέσα από τον πολιτικό της λόγο και τις πράξεις της. Τα πρόσωπα έχουν δευτερεύουσα σημασία» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.
Πρόσφατα άλλωστε ο βουλευτής της ΝΔ, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, αναφερόμενος στο άνοιγμα προς τον κ.Καρατζαφέρη, αν και είχε κάνει λόγο για ώριμη πολιτική στάση από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ τα τελευταία χρόνια, είχε εκφράσει την αμφιβολία του για το τι είδους οφέλη μπορεί να προκύψουν από τέτοιου είδους συνεργασίες.
Από την πλευρά του πάντως το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει πως δεν πρόκειται να γίνει κάποια επίσημη κίνηση το επόμενο διάστημα, καθώς αυτήν την περίοδο προέχουν άλλα πιο κρίσιμα ζητήματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης