Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δικαστικό αλαλούμ με τη Χρυσή Αυγή - Διάταξη του Ποινικού Κώδικα απαλλάσσει τους προφυλακισμένους βουλευτές από τις κατηγορίες

Δικαστικό αλαλούμ με τη Χρυσή Αυγή - Διάταξη του Ποινικού Κώδικα απαλλάσσει τους προφυλακισμένους βουλευτές από τις κατηγορίες
Οι αλλαγές στη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης "αθωώνουν" τη Χρυσή Αυγή
Σάλος έχει προκληθεί στο Εφετείο Αθηνών, καθώς διάταξη του - υπό αναμόρφωση - Ποινικού Κώδικα, καθιστά πιθανή την απαλλαγή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τις απαγγελθείσες κατηγορίες.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν δικαστικοί κύκλοι, ο υπό αναμόρφωση Ποινικός Κώδικας περιλαμβάνει μία διάταξη,  η οποία απαλλάσσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως επισημαίνουν, η συγκεκριμένη διάταξη θέτει ως βασική προϋπόθεση για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης την άντληση οικονομικού οφέλους.
Δηλαδή, μία ομάδα ανθρώπων κατηγορείται ως εγκληματική, μόνο εάν οι πράξεις της αποσκοπούν στην άντληση οικονομικών κερδών.  
Φυσικά, εάν τελικώς η συγκεκριμένη διάταξη γίνει αποδεκτή, τότε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αυτομάτως θα απαλλαγούν από την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και θα αφεθούν ελεύθερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης