Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούλτεψη (κυβερνητική εκπρόσωπος): Δεν υπερτιμώ ούτε υποτιμώ κάθε φάση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα

Βούλτεψη (κυβερνητική εκπρόσωπος): Δεν υπερτιμώ ούτε υποτιμώ κάθε φάση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα
Μετά το ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου, βγήκαν και οι Μαρίες Αντουανέτες των Παρισίων
Την άποψη πως ούτε υπερτιμά ούτε υποτιμά κάθε προσπάθεια και κάθε φάση της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα εξέφρασε σε δηλώσεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
«Αυτό το οποίο γίνεται στο Παρίσι είναι η εξέταση μιας σειράς δράσεων που είχε αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση και τα συγκεκριμένα υπουργεία που εκπροσωπούνται εκεί δια των υπουργών τους όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις. Πρόκειται για μία συζήτηση που θεωρητικά θα μπορούσε να την πει κανείς τεχνική, αλλά στην πραγματικότητα είναι μία συζήτηση ουσίας διότι αφορά σε μεταρρυθμίσεις που έπρεπε η Ελλάδα να είχε κάνει και μετά την ολοκλήρωση αυτής της συζήτησης που θα γίνει στο Παρίσι θα ακολουθήσει η πολιτική συζήτηση, ένα δεύτερο στάδιο, που δεν αφορά τη συνάντηση των Παρισίων» τόνισε σε δηλώσεις της στο Real Fm η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Η κα. Βούλτεψη αναφέρθηκε και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματίσει η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι για αύριο κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.
«Έχει εκδώσει ανακοίνωση κατά των συνομιλιών ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού. Οργανώνει μάλιστα μαθαίνουμε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 Σεπτεμβρίου υπό το σύνθημα: η τρόικα είναι ανεπιθύμητη στο Παρίσι», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας: «Βλέπω βγήκαν και οι “Μαρίες Αντουανέτες” των Παρισίων τώρα μετά τον ΣΥΡΙΖΑ του Λονδίνου. Ας μοιράσουν λίγο παντεσπάνι αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Είναι λίγο γελοίο νομίζω. Ζούνε τόσο άσχημα και δεινοπαθούν στις όχθες του Σηκουάνα και κάνουν και μία διαδήλωση και λένε έξω η τρόικα από το Παρίσι. Δεν προκαλεί γέλωτα; Εγώ πάντως γέλασα πάρα πολύ».
Σχετικά με το θέμα του ελληνικού χρέους, η κα. Βούλτεψη τόνισε ότι «είναι εκ των ων ουκ άνευ», αλλά θα τεθεί σε δεύτερο στάδιο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης