Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη συμμετοχή της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής

Έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη συμμετοχή της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής
Παράλληλα χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ το Βορειοατλαντική Συμμαχία στρατιωτική μηχανή που γεννά πολέμους
Την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ ζήτησε στη Βουλή ο Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το Βορειοατλαντική Συμμαχία στρατιωτική μηχανή που γεννά πολέμους.
Αφορμή στάθηκε η παρουσία του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Άμυνας στη σύνοδο κορυφής στην Ουαλία με τον Θοδωρή Δρίτσα να υποστηρίζει ότι «πηγαίνουν να δεσμεύσουν σε επικίνδυνες εμπλοκές τη χώρα μας».
Παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο Θοδωρής Δρίτσας επέμεινε στη θέση του παραπέμποντας στην απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Να φύγουμε, το λέει το συνέδριο μας με επίσημη απόφαση», ανέφερε όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη ΝΔ τον κάλεσε να πάρει σαφή θέση, ενώ ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ του θύμισε όσα είπε πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας: «Θα το πω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και το ΝΑΤΟ».
«Θέλετε να κάνετε πανευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, τώρα θέλετε να διαλύσετε το ΝΑΤΟ, έχετε το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσού», σχολίασε καυστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Θοδωρή Δρίτσα να αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπεύθυνη στάση. «Δεν θα διαλύσουμε το ΝΑΤΟ, αλλά πρέπει να διαλυθεί γιατί γεννά πολέμους», είπε.
Επικίνδυνες για τη χώρα χαρακτήρισε τις απόψεις του ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, τονίζοντας ότι θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα να αποχωρούσαμε σε μια ταραγμένη περίοδο όπως αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης